Cel mai rapid pilot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sebastien Loeb a câştigat pentru a treia oară Cursa Campionilor, care a avut loc pe Wembley. În evenimentul care reuneşte cei mai buni piloţi din lume, campionul mondial de raliuri a trecut în finală de fostul pilot de Formula 1 David Coulthard.

Pentru al 21-lea an, Cursa Campionilor a stabilit titlurile neoficiale de cel mai rapid pilot din lume şi cea mai rapidă naţiune.

Încoronat recent pentru a cincea oară consecutiv campion mondial de raliuri alături de Citröen, Sebastien Loeb a triumfat a treia oară în acest epilog al sezonului de motorsport.

În finală el l-a dovedit pe fostul pilot de Formula 1, David Coulthard, retras din activitate la finele acestui sezon.

Septuplul campion mondial de Formula 1 Michael ­Schumacher a rămas în continuare fără un titlu individual în Cursa Campionilor, fiind eliminat în runda a doua de către pilotul din NASCAR, Race Edwards.

Conceput iniţial ca un duel între cei mai buni piloţi de raliuri, “Race of Champions” adună acum la start crema viteziştilor, fie că este vorba de cei pe patru roţi, pe două roţi, de circuit sau off-road, împreună cu nume legendare ale sportului cu motor.

Piloţii se duelează pe maşini identice, câştigătorul fiind decis astfel exclusiv în urma abilităţilor de pilotaj. Pe lângă prototipurile de tip “boogie” la cursele din acest an, au mai fost folosite un Ford Focus WRC 2008 şi un Fiat 500 Abarth.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite