Cine se pune cu zeiţa Isinbaieva?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frumoasa rusoaică a câştigat fără drept de apel titlul olimpic şi a reuşit să-şi respecte promisiunea de a bate recordul mondial "Sunt greu de oprit. La Olimpiadă voi modifica cu

Frumoasa rusoaică a câştigat fără drept de apel titlul olimpic şi a reuşit să-şi respecte promisiunea de a bate recordul mondial

"Sunt greu de oprit. La Olimpiadă voi modifica cu încă un centimetru cea mai bună performanţă a lumii", a declarat rusoaica înainte cu câteva zile să ajungă la Beijing.

Elena Isinbaieva este fără îndoială cea mai titrată atletă din istorie la săritura cu prăjina. Considerată varianta feminină a celebrului Serghei Bubka, rusoaica a început joaca cu recordurile mondiale. A promis că şi la Jocurile Olimpice va încânta spectatorii cu aşa ceva şi s-a ţinut de promisiune.

A sărit 5,05 metri şi a mai crescut cu un centimetru cota recordului mondial. Deşi s-a văzut clar că avea rezerve însemnate pentru a urca şi mai mult ştacheta, rusoaica s-a oprit la doar un centimetru. Motivul? Unul extrem de simplu. Îşi calculează bine paşii. Fiecare centimetru e recompensat cu foarte mulţi bani. Iar tactica paşilor mărunţi este în acest caz impecabilă.

Vrea să îl depăşească pe Bubka

Elena Isinbaieva are în palmares 14 recorduri mondiale în aer liber şi 10 în sală, iar obiectivul său este să depăşească performanţa celebrului Serghei Bubka, ce are în palmares nu mai puţin de 35 de recorduri mondiale.

"Ştiu că mai pot bate multe recorduri. Am sărit de această dată 5,05 metri, dar sunt capabilă să merg până la 5,15 metri. În acest caz voi ajunge să depăşesc numărul de recorduri înregistrat de Serghei. Îmi stă în puteri să ajung la această performanţă", crede Elena Isinbaieva.

Se gândeşte la actorie

Cea mai bună săritoare cu prăjina din istorie nu se concentrează doar pe cariera sportivă. Drăguţa atletă, care în timpul liber se delectează în preajma delfinilor, pe care îi îndrăgeşte foarte mult, se gândeşte şi la o carieră în actorie.

În urmă cu doi ani, declara că visează să joace în filmele de la Hollywood alături de cei mai cunoscuţi actori americani. Isinbaieva nu a dorit însă ca acest lucru să îi perturbe activitatea sportivă şi a amânat pentru o perioadă acest plan.

Pe viitor, rusoaica nu renunţă la visul filmelor americane, pe care e dispusă să le încerce după terminarea carierei în atletism.

5,05 metri reprezintă ultimul record al rusoaicei, înregistrat la Jocurile Olimpice de la Beijing

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite