Azi în presă - România stăluceşte la Beijing

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a câştigat sâmbătă şi duminică trei medalii de aur şi una de bronz, ajungând pe locul 12 în clasamentul pe medalii. Constantina Diţă Tomescu este noua campioană olimpică la

România a câştigat sâmbătă şi duminică trei medalii de aur şi una de bronz, ajungând pe locul 12 în clasamentul pe medalii. Constantina Diţă Tomescu este noua campioană olimpică la maraton, Sandra Izbaşa a câştigat, în finala de la sol, medalia de aur după un exerciţiu perfect, iar în finala feminină de dublu rame, Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu au adus o nouă medalie de aur.

Weekend de aur curat pentru sportul românesc
scrie Evenimentul Zilei. Canotoarele Viorica Susanu şi Georgeta Andrunache, atleta Constantina Diţă-Tomescu şi gimnasta Sandra Izbaşa merită o reverenţă. La o săptămână distanţă de când judoka Alina Dumitru a adus primul titlu olimpic pentru delegaţia României la Beijing, alte tricolore ne-au poleit sufletele cu aur.

Gardianul face bilanţul: Andrunache, alături de Comăneci şi Lipa, cu cinci medalii de aur la JO . Canotoarea Georgeta Andrunache, care a câstigat, în proba de dublu rame fără cârmaci, cea de-a cincea medalie olimpică de aur din cariera, le-a egalat pe Nadia Comăneci şi Elisabeta Lipa în fruntea clasamentului sportivilor români cu cele mai multe titluri la Jocurile Olimpice.

Gândul consemnează promisiunea Sandrei Izbaşa, noua campioană olimpică de la sol: "O să fac gimnastică încă o mie de ani". Sandra Izbaşa a fost cea mai bună gimnastă din echipa României la JO de la Beijing, iar duminică, în finala de la sol, a arătat şi lumii acest lucru. Sandra este campioană olimpică după un exerciţiu aproape perfect, a bătut două americance în finală şi a "aruncat" în aer sala de la Beijing, impresionată de perfecţiunea execuţiei.

Fetele Noastre aur ne-au adus, citim pe prima pagină a Jurnalului. Octavian Bellu: "Este o medalie excepţională, o punte către viitor , între generaţia Cătălina Ponor şi generaţia Sandra Izbaşa. Este o performanţă deosebită, la un aparat la care România domină de ani buni. Iată că aşa cum previzionam, România are cel puţin un aur la Jocurile Olimpice la gimnastică în ultimii 32 de ani. Nu ştiu câţi se pot lăuda cu o asemenea constanţă în performanţă".

După ce a contemplat entuziasmul general, România Liberă declară falimentul sportului de masă în România. Starea sportului românesc de performanţă este deplorabilă, în ciuda celor câteva medalii pe care ţara noastră le obţine la competiţiile europene sau mondiale, şi-au exprimat opinia mai mulţi specialişti care au urmărit desfăşurarea Jocurilor Olimpice de la Beijing. Antrenorii n-au de unde alege sportivi, abia reuşesc să întocmească loturile pentru concursuri şi puţinii români care urcă pe podiumuri sunt nişte meteori.

Pe acelaşi subiect citiţi în Adevărul:

Cum de mai luăm încă medalii de aur?

Regina fugii!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite