O poveste de dragoste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aş fi eşuat în sedentarism dacă nu era dragostea pentru alergare Oricine poate alerga 42,195 de kilometri. Şi nu glumesc. Dar trebuie să îndeplinească o singură condiţie. Să fie

Aş fi eşuat în sedentarism dacă nu era dragostea pentru alergare

Oricine poate alerga 42,195 de kilometri. Şi nu glumesc. Dar trebuie să îndeplinească o singură condiţie. Să fie îndrăgostit de alergare. Da, să o iubescă cu pasiune! Nu contează câte kilograme ai, cât de puţin antrenat eşti. Nu contează cât de mult sau de puţin sport ai făcut până atunci. Contează doar dragostea dintre tine şi alergare.

Maratonul e o noţiune filosofică, e reprezentarea forţei umane în raport cu distanţa. Maratonul face parte din viaţa noastră. Cred cu tărie că orice om îl poate parcurge, dar, ca în orice realizare, şi în el se află închis secretul pasiunii.

Aş fi eşuat în sedentarism dacă nu era dragostea pentru alergare. Mulţi cred că participanţii la cursele de maraton sunt săriţi de pe fix, dar, din experienţă proprie, pot să vă spun că într-o cursă de maraton e cea mai mare densitate de oameni sănătoşi fizic şi psihic pe metru pătrat din întreaga lume.

Nu am început să fac sport pentru că voiam să slăbesc sau pentru că eram nemulţumit de cum arăt ori pentru că simţeam că îmbătrânesc, deşi toate acestea erau poveri pe umerii mei graşi. Nu, am început să mă mişc doar atunci când am realizat că sunt pasionat de alergare şi am nevoie de ea în viaţa mea.

Pentru a alerga maratonul, nu trebuie să faceţi decât un singur lucru - să vă îndrăgostiţi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite