EMOŢIONANT Îşi vinde medalia câştigată la Londra pentru a ajuta fetiţa bolnavă a unor vecini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zuzia
Zuzia

A promis că se va întoarce cu o medalie de la Jocurile Olimpice şi aşa a făcut. Acum o scoate la licitaţie pentru a strânge banii necesari tratamentului unei copile de 5 ani.

Autoarea acestui geste de o mărinimie ieşită din comun este poloneza Zofia Noceti-Klepacka, a treia clasată în proba de iahting. Înainte de a pleca la Olimpiadă, ea i-a spus Zuzzanei Bobinska, fetiţa de 5 ani a unor vecni, că va urca pe podium şi îi va cumpăra un tobogan şi un castel gonflabil. Zuzia, aşa cum e alintată fata care suferă de fibroza chistica, o boala genetica, care-i afectează buna functionare a organelor interne, in special a plamanilor si a pancreasului, a suferit cinci operaţii, iar părinţii ei nu au banii necesari pentru a-i continua tratamentul.
"Zuzia este cel mai infocat fan al meu şi probabil cel mai tânăr. Toata lumea se roaga ca Zuzia să supravieţuiască. Poate nu va dati seama acum, dar fibroza chistica este o boala fatală", a declarat Noceti-Klepacka pentru un post de radio polonez. Ea a anunşat pe Facebook că licitaţia pentru medalia sa de bronz va avea loc în curând şi i-a rugat pe oameni să continuie să doneze bani în contul fetiţei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite