Polo: În sfrâşit, victorie pentru România! Jucăm barajul pentru sferturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de polo a României a obţinut, vineri, prima victorie din grupa B a Campionatului Mondial de la Shanghai, scor 14-10 (2-3, 3-3, 5-0, 4-4), cu reprezentantiva Chinei şi a încheiat pe locul trei, urmând să joace pentru un loc în sferturile de finală.

Marcatori:

România - C. Radu 8 goluri, Matei 3, Iosep 1, Diaconu 1, Ghiban 1.

China - Pan 3 goluri, Dong 2, Tan 2, L. Li 1, B. Li 1, Liang 1.

Clasată pe locul trei în grupa B, cu 2 puncte, România va întâlni, duminică, (ora 7.10), formaţia de pe locul secund în grupa A, poziţie deţinută de Muntenegru (4 puncte).

Echipele de pe primul în fiecare grupă s-au calificat direct în faza sferturilor de finală, acestea fiind Ungaria, Serbia, Croaţia şi Italia, toate cu câte 6 puncte.

Formaţiile clasate pe locurile 2-3 vor juca încrucişat, duminică, pentru celelalte patru locuri calificante în sferturi, după programul: Muntenegru-România, Spania-Australia, Canada-SUA şi Japonia-Germania. Echipele de pe ultimul loc din fiecare grupă, adică Kazakhstan, China, Brazilia şi Africa de Sud, vor juca pentru clasarea finală pe locurile 13-16.

Câştigătoarele din sferturile de finală, meciuri programate în 26 iulie, vor disputa semifinalele, care vor avea loc două zile mai târziu. Finalele şi meciurile de clasament vor avea loc în 30 iulie.

Naţionala de polo a României a înregistrat nouă participări la Campionatul Mondial, cel mai bun rezultat fiind locul 5 (1975). La ultima participare, la ediţia din 2009, la Roma, România a ocupat locul 7, podiumul fiind ocupat, în ordine, Serbia, Spania şi Croatia.

Primele 3 clasate la Campionatul Mondial din 2011, de la Shanghai, se califică la Jocurile Olimpice de la Londra.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite