România va debuta în compania Rusiei în Liga Mondială de polo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de polo a României va debuta în noua ediţie a Ligii Mondiale în compania Rusiei, într-un meci contând pentru grupa a 2-a a competiţiei, programat în 16 noiembrie.

Forul internaţional de profil (FINA) a anunţat componenţa grupelor Ligii Mondiale şi programul primei etape.

Conform anunţului, echipa României va juca în grupa a 2-a, în compania reprezentativelor Rusiei, Muntenegru şi Turciei. În grupa 1 au fost repartizate Serbia, Spania, Germania şi Macedonia, iar în grupa a 3-a, Croaţia, Italia, Grecia şi Olanda.

În prima etapă a competiţiei, programată în 16 noiembrie, vor avea loc meciurile: Serbia-Macedonia şi Spania-Germania (grupa 1), Muntenegru-Turcia şi Rusia-România (2) şi Croaţia-Olanda şi Italia-Grecia (3).
Prima clasată din fiecare grupă se va califica la turneul final, la care va mai participa şi echipa naţiunii care va organiza ultima fază a competiţiei.

Ediţia din 2011 a Ligii Mondiale va fi mai importantă pentru toate participantele, având în vedere că echipa câştigătoare a competiţiei va obţine şi calificarea la Jocurile Olimpice din 2012, la care vor lua startul 12 reprezentative.

La ediţia din 2009, echipa naţională a României nu s-a calificat la turneul final al Ligii Mondiale, ocupând locul locul trei în grupa C, cu 9 puncte.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite