Avertisment pentru poloişti: Ce restaurante din Shanghai sunt "sigure"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizatorii Campionatelor Mondiale de nataţie, programate în perioada 16-31 iulie, la Shanghai, au realizat un ghid al restaurantelor unde sportivii vor putea merge fără teama că ar putea mânca alimente contaminate cu substanţe interzise.

Cotidianul Shanghai Daily precizează că organizatorii au stabilit un ghid cu restaurante "sigure", după ce mai mulţi responsabili şi-au exprimat teama că sportivii ar putea consuma alimente care să conţină clenbuterol, o substanţă interzisă.

"Ne-am angajat ca întreaga linie de producţie şi de gătit din bucătăriile acestor restaurante şi hoteluri desemnate să fie riguros controlată, pentru a se evita orice incident", a declarat Xie Minqiang, responsabil al sectorului de igienă în cadrul CM de nataţie.

Potrivit cotidianului citat, rezultatele unui recent studiu au arătat că din 28 de turişti ce au efectuat teste la revenirea din sejurul petrecut în China, 22 au fost depistaţi pozitiv cu clenbuterol.

România va evolua în preliminariile turneului de polo, în grupa B, alături de Australia, Serbia şi China. Tricolorii urmăresc trecerea de faza grupelor şi clasarea pe o poziţie care ar putea spori şansele de calificare la Jocurile Olimpice de la Londra.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite