România s-a calificat la Campionatele Mondiale de polo!!!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de polo a României s-a calificat la Campionatul Mondial din 2011 (Shanghai), după ce a învins reprezentativa Australiei, cu scor 9-5 (1-1, 3-1, 2-2, 3-1, ocupând locul 5 Cupa Mondială de la Oradea.

Chiar dacă asutralienii au deschis scorul şi au avut avantaj şi la 2-1, "tricolorii" au egalat şi s-au distanţat apoi din ce în ce mai mult până la sfârşitul partidei.

Marcatorii echipei României, care este antrenată de Istvan Kovacs, au fost Iosep 3 goluri, Goanţă 2, Negrean 1, Diaconu 1, Buşilă 1, Georgescu 1.

"Le mulţumesc băieţilor că au luptat pentru România, dar şi pentru un frumos cadou de ziua mea. Sper că va fi bine la Mondiale. Nu am avut vreun gând că nu ne vom califica, dar jocul e joc, se poate întâmpla orice. Echipa a jucat foarte bine şi sper să trecem cu bine şi de grupa grea de la Europene şi să intrăm în primii opt", a declarat preşedintele FR Polo Anatolie Grinţescu, ce îşi serbează chiar duminică ziua de naştere.

Bilanţul meciurilor României la Cupa Mondială este următorul: cu Iran, 26-1, cu Australia 11-9, cu Spania, 8-14 (toate în grupa A), 12-14 cu SUA în sferturile de finală, 26-4 cu Iran, în primul meci din turneul pentru locurile 5-8 şi 9-5, din nou cu Australia, pentru clasarea finală pe locurile 5-6 şi, implicit, calificarea la CM din 2011.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite