Polo: România, şanse la Liga Mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spania şi-a luat revanşa pentru înfrângerea de la Oradea
Spania şi-a luat revanşa pentru înfrângerea de la Oradea

Naţionala de polo a României a cedat în partida din deplasare cu Spania, scor 9-7, dar păstrează şanse de calificare pentru Liga Mondială. Românii au pierdut la acelaşi scor cu care îi învinseseră pe spanioli în partida de la Oradea.

România a dominat prima parte a meciului, şi au condus cu 2-1 şi 3-2 însă în repriza a doua o serie de trei goluri consecutive ale spaniolilor au schimbat soarta meciului. De la 5-3 spaniolii nu au mai cedat conducerea, ba chiar s-au distanţat la patru goluri diferenţă, 8-4 în ultimul sfert.

Într-o partida tensionată, cu eliminări de ambele părţi, românii au reuşit să revină pe final şi au marcat un gol uriaş cu doar câteva secunde înainte de ultimul fluier pentru a stabilit scorul final, 9-7 pentru Spania. Exact acelaşi rezultat înregistrat în favoarea României în partida dintre cele două echipe, de la Oradea.

Lupta pentru calificarea în Liga Mondială se încinge. România mai are de jucat două partide, cu Turcia şi Serbia, la fel ca şi Spania. În clasament conduce Serbia cu 9 puncte, urmată de România 6 puncte, Spania 6 puncte şi Turcia cu 0 puncte. Primele două clasate se califică mai departe.

În primele trei partide, tricolorii au învins Spania (scor 9-7) şi Turcia (16-8) dar au şi pierdut confruntarea cu Serbia (scor 5-7). Ultimele două meciuri sunt programate cu Serbia (în deplasare, 16 martie) şi cu Turcia (20 aprilie, la Oradea).

Caseta tehnică

Spania 9
Titulari: Iñaki Aguilar, Martín Lozano, Mora Belmonte, Lifante (1 gol), Molina Ríos (1), Perrone (4) şi García Gadea (1).
Au mai jucat: Minguell, Xavier Valles (1), Iván Gallego (1), García Rodríguez şi Mallarach.

România 7:
Titulari: Stoenescu, Radu, Negrean, Nicolae (2), Buşilă (1), Georgescu (1) şi Kadar
Au mai jucat: Andrei Iosep (2), Chioveanu (1) Popoviciu, Goanţă şi Ghiban.

Spectatori: 800

(sursa: marca.com)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite