POLO: România, victorie lejeră în Liga Mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naționala de polo a României a învins fără probleme Turcia, scor 10-4, într-un meci contând pentru grupa a II-a a Ligii Mondiale, care a avut loc în bazinul olimpic de la Izvorani. 

Tricolorii au defilat în fața codașei din grupă, însă șansele de calificare la turneul final sunt pur teoretice după înfrângerea usturătoare cu Muntenegru de anul trecut, de pe teren propriu, scor 6-15. România a trebui să mai învingă o dată Rusia și Turcia și apoi să treacă de muntenegreni la o diferență de cel puține 10 goluri în partida din deplasare.

Pentru formaţia României, antrenată de ungurul Istvan Kovacs, au marcat Tiberiu Negrean (3 goluri), Andrei Buşilă (1), Ramiro Georgescu (1), Cosmin Radu (2), Alexandru Matei (2), Andrei Iosep (1), iar pentru oaspeţi au înscris Kaan Peyoglu (1), Emre Coşkun (1), Outun Okman (1) şi Yigithan Hantal (1). Fiecare echipă a ratat câte o aruncare de la 5 metri (Alexandru Ghiban, respectiv Oytun Okman).

"A fost un meci destul de bun, fără emoții. Ei n-au excelat în atac iar noi am dovedit că suntem mult mai puternici, mai bine pregătiți fizic. Am ratat totuși cam multe contraatacuri și nici situațiile de om în plus nu le-am gestionat foarte bine. Doar teoretic mai sunt șanse de calificare. Trebuie să batem Muntenegru la 10 goluri ceea ce este misiune imposibilă", a declarat după meci căpitanul Radu Cosmin, la TVR 3.

"A fost un meci fără importanță. Calificarea a fost pierdută în decembrie cu Muntenegru. Avem 0,0001 șanse de calificare", l-a completat și Andrei Iosep.

Rezultatele României:
Rusia - România 7-8
România - Muntenegru 6-15
România - Turcia 10-4

Clasament:
1. Muntenegru 2 2 0 0 31-8 6p
2. România 3 2 0 1 24-26 6p
3. Rusia 2 1 0 1 16-11 3p
4.Turcia 3 0 0 3 9-35 0p

Următorul meci al tricolorilor este la 22 februarie, la Oradea, cu Rusia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite