Zaragoza îl plânge pe Juravle

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Monica Juravle, mama lui, dar şi colegi din echipă nu înţeleg cum de l-au pierdut pe bunul lor prieten, poloistul Olivar Ramses.

Poloistul suferea de o tumoare pe creier. După o cumplită suferinţă, Ramses s-a stins cu doar două zile înainte de a împlini 33 de ani.Olivar Ramses Juravle, fost jucător al naţionalei României, a încetat din viaţă în urma unei boli incurabile, în noaptea de luni spre marţi, la Zaragoza, cu doar două zile înainte de a împlini 33 de ani. Sportivul, născut în Cuba, din tată cubanez şi mamă româncă, a evoluat la echipa Dinamo Bucureşti şi la Zaragoza. Timp de opt ani, a făcut parte din naţionala României, în perioada 1995-2003 şi a marcat sub tricolor 185 de goluri.

Lângă geamul care o desparte de singurul copil, mama poloistului român Olivar Ramses Juravle, Monica Juravle (50 de ani), din Bucureşti, de profesie asistent medical, vorbeşte mai mult în limba română cu cei din jur, pentru că în preajmă se află fiul ei, care este român. În jurul lui sunt mulţi prieteni şi colegi din fosta echipă de la clubul Helios. „Sunt copleşit de durere. Ar fi trebuit să bem şampanie pentru că joi ar fi împlinit 33 de ani. A rămas o cupă de cenuşă amară”, ne-a spus Nicu Stroe (29 de ani), din Timişoara, unul dintre prietenii apropiaţi ai lui Ramses.

A stat în Cuba până în 1995

„Ramses s-a născut la spitalul Cantacuzino, din România, la 19 noiembrie 1976. Când avea trei luni, a plecat în Cuba, unde a făcut înot de la patru ani. La şapte ani, l-am înscris la un club sportiv de polo, unde a jucat până la 14 ani, când a fost selectat pentru echipa naţională de tineret a Cubei. Acolo a jucat până în 1995”, povesteşte Monica Juravle.

A jucat ultimul meci în aprilie 2009

După ce s-au întors în România, Juravle şi-a continuat activitatea sportivă la naţionala României, până în 2001. Apoi a plecat în Spania, unde a jucat la clubul Pla-Za Zaragoza, acum desfiinţat. A avut oferte pentru Franţa şi Italia, însă a rămas la Zaragoza, activând la clubul Helios.

La finalul anului 2007, în urma unor dureri cumplite de cap, i s-a descoperit o tumoare pe creier. „Glioblastrom, aşa se numeşte forma asta de cancer. A fost operat prima dată în ianuarie 2008, dar specificul acestei boli este că tumoarea se regenerează şi apare în zone ascunse ale creierului, care sunt inoperabile”, ne-a mai spus mama sportivului.

Cel care i-a fost antrenor şi prieten foarte bun la clubul C.N. Helios, Miguel Gil, a spus că niciodată nu-l va uita pe Ramses. „Toţi cei care l-am cunoscut suntem foarte afectaţi de moartea lui. Ştiam că este foarte bolnav, dar niciodată nu eşti pregătit să pierzi pe cineva drag. Era un jucător foarte bun şi o persoană extraordinară”, a declarat Gil, contactat telefonic de „Adevărul”. Gil îşi aminteşte, cu lacrimi în ochi, de ultimul meci disputat de Ramses. „Chiar dacă era bolnav, la 26 aprilie 2009 a jucat alături de cei care i-au fost colegi timp îndelungat şi chiar a marcat un gol”, adaugă fostul antrenor al românului.

Trupul lui Ramses va fi incinerat azi, în urma unei ceremonii la care nu va participa nimeni. Ulterior, urna cu cenuşa va fi dată mamei sportivului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite