Pluşenko, consolat cu aur masiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evgheni Pluşenko
Evgheni Pluşenko

Bijutierii din Yakuţk (Siberia) au anunţat că intenţionează să-l consoleze pe Evgheni Pluşenko după ratarea titlului olimpic la Vancouver, oferindu-i cunoscutului patinator rus o medalie din aur pur, cântărind peste o jumătate de kilogram, anunţă presa rusă.

La JO 2010, Pluşenko s-a clasat pe locul secund, după americanul Evan Lysacek, însă majoritatea ruşilor, inclusiv primul ministru Vladimir Putin, au fost de părere că aurul ar fi trebui să-i revină multiplului campion rus.

Imediat după concursul din Canada, Putin i-a trimis o telegramă lui Pluşenko, în care i-a spus că „medalia de argint câştigată valorează cât una de aur".

Campion olimpic în anul 2006, Evgheni Pluşenko a declarat că a fost victima arbitrajului la Vancouver, considerând că el, şi nu Lysacek, este „adevăratul" învingător. De altfel rusul şi-a acordat pe propriul site o medalie de platină pentru performanţa de la Vancouver.

Patinatorul rus nu îşi va putea lua revanşa în faţa rivalului său american la Campionatele Mondiale programate în această săptămână, la Torino (Italia), Pluşenko fiind nevoit să declare forfait din cauza unei accidentări.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite