Vă plac româncele?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Nu ne pricepem, dar întrebăm" În această săptămână, pentru noi, evenimentul sportiv principal este turneul internaţional de tenis de la Bucureşti. Sunt convins că organizarea va fi

"Nu ne pricepem, dar întrebăm"

În această săptămână, pentru noi, evenimentul sportiv principal este turneul internaţional de tenis de la Bucureşti. Sunt convins că organizarea va fi excelentă, iar în tribune vor fi spectatori buni cunoscători ai jocului. Vor fi şi conferinţe de presă după miercuri. Din experienţa ediţiilor anterioare ale turneului, nu bag mâna în foc că toţi confraţii acreditaţi pentru acest turneu sunt ziarişti sportivi.

Apreciaţi dumneavoastră următoarea întâmplare. S-a terminat un meci care a durat peste două ore. Învingătorul a venit în faţa ziariştilor, transpirat, cu un prosop în jurul gâtului, gata să răspundă la întrebări. Prima întrebare: "Vă plac fetele din România? V-aţi îndrăgostit de vreuna?". Jucătorul, stupefiat, răspunde: "Am jucat un meci greu. Nu am avut răgaz să mă uit la fetele din tribune. Credeam că o să mă întrebaţi despre jocul care abia s-a terminat".

Stimaţi redactori-şefi, nu mai trimiteţi la competiţii sportive ziarişti care nu cunosc sportul respectiv. Le faceţi un mare deserviciu. Încep să creadă că se pricep, fără să facă un minimum de efort de cunoaştere a fenomenului sportiv.

Mai sunt şi prin alte "sfere" ziarişti comici. Top-modelul german Claudia Schiffer a fost întrebată, la Hotelul Hilton, imediat după ce a sosit la Bucureşti, acum câţiva ani: "Vă plac sarmalele?". Răspuns: "Am găsit în cameră un borcănel cu icre negre. Dacă dumneavoastră le numiţi sarmale, să ştiţi că îmi plac!"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite