Piţurcă: "Bute poate fi comparat cu Nadia, Hagi sau Ilie Năstase"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul naţionalei de fotbal, Victor Piţurcă, este un mare fan al boxului şi al lui Lucian Bute, pe care l-a cunoscut în America şi şi-a achiziţionat un bilet la gala Campion pentru România, el afirmând într-un interviu acordat site-ului www.lucian-bute.ro că speră să fie prezent la Romexpo. Iată mai jos interviul integral:

Reporter: Domnule Victor Piturcă, veţi fi prezent la gala Campion pentru Rom/nia, în care boxează Lucian Bute?

Victor Piţurcă: Sper să fiu. Mi-am achiziţionat un bilet şi dacă nu voi avea nici o acţiune pentru echipa naţională voi veni să-l susţin pe Lucian. Sunt un mare amator de box.

Rep: De unde această pasiune?

V.P.: De mic mi-au plăcut două sporturi: fotbalul şi boxul. Mi-a plăcut mereu la box faptul că în ring se confruntă doi bărbaţi şi la finalul meciului, după ce şi-au împărţit sute de pumni, cei doi dau mâna sau chiar se îmbrăţişează. Pe vremea mea îl admiram pe Mircea Simon. Apoi mi-au placut Vaştag şi Doroftei.

Rep: V-a tentat vreodată să practicaţi boxul?

V.P.: Nu sunt făcut pentru box. Îmi place însă enorm să privesc. Aseară, spre exemplu, am văzut meciul lui Klitschko cu Haye.

Rep: Ce ne puteţi spune despre Lucian. Îl cunoaşteţi foarte bine?

V.P: L-am întâlnit prima dată în Statele Unite acum 7 ani cred. A venit să vadă meciurile echipei naţionale de fotbal. Ultima oară când a venit acasă am stat mai mult de vorbă cu el. Cred că este un om extraordinar. Se observă foarte clar şI din declaraţiile lui că este un tip deosebit.

Rep: Despre boxerul Lucian Bute ce ne puteţi spune?

V.P: E un pugilist extrem de tehnic, din acest motiv îmi place foarte mult. Nu încasează pumni în timpul unui meci şi aceasta este o mare calitate. De lovit, loveşte extrem de puternic. Când dă upercutul de stânga îşi termină adversarii. Este un mare campion.

Rep: Poate fi comparat cu Nadia, Hagi sau Ilie Năstase?

V.P: Eu spun ca da. Este un mare campion al României şi trebuie să ne mândrim cu el. Boxul este un sport dur. Să ajungi la nivelul la care este el e foarte greu.

Rep: Credeţi că este o mare presiune pe el că boxează în România?.

V.P.: Îl felicit întâi că a ţinut să lupte acasă în faţa românilor. Trebuie să fie pentru noi toţi o mândrie că avem la Bucureşti un asemenea meci cu centura pe masă. Pentru el va fi un meci mai dificil pentru că nu se poate să nu simtă presiunea un meci acasă. Din punct de vedere psihic trebuie să fie la cel mai înalt nivel. Cine ştie box îşi dă seama că în acest sport o clipă de neatenţie poate fi fatală. Timp de 12 reprize trebuie să fii foarte concentrat.

Rep: Puteţi da un prognostic?

V.P: Important este să câştige şi eu sunt convins că va câştiga. Nu contează cum, la puncte sau prin knock-out.

Rep: V-aţi fi dorit să aveţi performanţele pe care le-aţi obţinut la fotbal în box?

V.P.: Normal că mi-aş fi dorit. Eu am obţinut la nivel de club performanţe formidabile. Îmi imaginez însă căt de frumos este să fii campion mondial. Repet însă, e foarte greu să ajungi unde e Lucian acum.

Rep: Poate fi el un exemplu, ca determinare, pentru fotbaliştii pe care îi antrenaţi?

V.P: Lucian trebuie dat exemplu oricărui sportiv. Munca şi modestia sunt două calităţi pe care Bute le are şi care l-au făcut un mare campion.

Lucian Bute îşi va pune în joc pentru a opta oară centura mondială în faţa francezului Jean Paul Mendy, la 9 iulie, în cadrul galei "Campion pentru România", ce va avea loc la Romexpo şi va fi transmisă de Pro TV

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite