Martina Sablikova, campioană la patinaj viteză şi la ciclism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dublă campioană olimpică la Vancouver, la patinaj viteză, Martina Sablikova s-a apucat de ciclism. Ea a câştigat titlul naţional în Cehia!

Sunt numeroase cazurile sportivilor care au practicat mai multe sporturi, unii dintre aceştia fiind celebri. În această situaţie s-a aflat Michael Jordan, care între două titluri cucerite în NBA şi-a găsit timp pentru a practica baseball-ul. La noi, în urmă cu 50 de ani au existat numeroşi sportivi în această situaţie. Ion Ţiriac, de pildă, a disputat trei finale de Cupa Davis la tenis, dar a participat şi la turneul olimpic de hochei pe gheaţă.

Ultimul exemplu l-a dat Martina Sablikova. Câştigătoare a titlurilor olimpice la Vancouver, în probele de 3.000 şi 5.000 m la patinaj viteză, sportiva în vârstă de 23 de ani s-a lansat recent în ciclism. Şi nu oricum, ci devenind campioană a Cehiei la o cursă de şosea. Ea a terminat prima cei 100 de kilometri, având un avans de 226 secunde faţă de urmăritoarea sa, Martina Ruzickova. Încurajată de acest succes Martina şi-a propus să obţină calificarea la Jocurile Olimpice de vară care vor avea loc la Londra, în 2012.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite