Tribunalul federal a respins cererea patinatoarei Claudia Pechstein de revizuire a decizie TAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul federal elveţian a respins cererea patinatoarei germane Claudia Pechstein care a fost supendată doi ani pentru dopaj, de revizuire a unei decizii a TAS.

"Tribunalul federal a estimat că argumentele avansate de solicitant nu sunt de natură să justifice o revizuire, ci constituie o tentativă inadmisibilă de a obţine o nouă evaluare a probelor", se arată în comunicatul instanţei.

Multipla campioană olimpică şi-a bazat solicitarea de revizuire pe o expertiză, potrivit căreia sportiva suferă de o anomalie sanguină congenitală.

Potrivit hematologilor, nivelul său ridicat de reticulocite - celulele roşii din măduva osoasă - care a făcut să se creadă că Pechstein a recurs la dopaj sanguin, este legat de o formă uşoară de sferocitoză, o maladie genetică a tatălui ei.

Tribunalul federal a precizat că patinatoarea "a susţinut deja în cadrul procedurii de arbitraj că suferă de o anomalie sanguină congenitală, iar sentinţa a reţinut că un asemenea diagnostic nu este suficient pentru a explica fluctuaţiile constatate în valorile sanguine".

Pechstein, 38 de ani, a fost suspendată, în iulie 2009, pentru doi ani de Federaţia Internaţională de patinaj (ISU), pe baza anomaliilor din paşaportul său sanguin, ceea ce a reprezentat o premieră în sport.

Claudia Pechstein, care ar putea să-şi reia cariera la finalul suspendării, în februarie 2011, suferă de depresie, potrivit apropiaţilor săi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite