Patinaj: Takahashi, lider după programul scurt la CM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daisuke Takahashi
Daisuke Takahashi

Patinatorul japonez Daisuke Takahashi, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Vancouver, este lider după programul scurt din cadrul campionatelor mondiale care se desfăşoară la Torino.

Takahashi a fost urmat de canadianul Patrick Chan în timp ce pe locul al treilea s-a clasat francezul Brian Joubert, care revine astfel în top după o evoluţie dezamăgitoare la Olimpiadă.

Takahashi a impresionat juriul prin salturile sale şi paşii rapizi, primind o serie de puncte bonus pentru execuţiile sale şi totalizând 89,30 de puncte. Urmăritorii săi au fost despărţiţi de doar o zecime de punct, cu Chan acumulând 87.80 de puncte în timp ce Joubert a totalizat 87,70.

Programul liber, care va avea loc joi seară, se anunţă extrem de spectaculos în condiţiile în care toţi cei trei patinatori au oferit atuuri în favoarea lor. Takahashi a punctat prin secvenţele energice de paşi, Chan prin eleganţa mişcărilor, în timp ce Joubert a fost singurul care a oferit o săritură cvadruplă. De altfel, Takahashi a declarat că încă nu s-a decis dacă programul său liber va conţine şi o săritură cvadruplă, japonezul demonstrând că poate acumula destule puncte bonus cu elementele sale la nivelul gheţii.

Nici campionul olimpic Evan Lysacek (SUA) şi nici medaliatul cu argint Evgheni Pluşenko nu participă la această ediţie a campionatelor mondiale, americanul declinând participarea iar rusul invocând o accidentare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite