Zoltan Keleman a pasit pe strada Sforii, cea mai îngusta din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zoltan Kelemen, pe gheaţa Asociaţiei de Patinaj Braşov
Zoltan Kelemen, pe gheaţa Asociaţiei de Patinaj Braşov

La Jocurile Olimpice de iarna de la Vancouver, care vor avea loc în a doua jumatate a lunii februarie, România va fi reprezentata de un singur patinator artistic, Zoltan Kelemen. Între doua runde de antrenamente, sportivul din Miercurea Ciuc a pasit pe Strada Sforii din Brasov, socotita a fi cea mai îngusta din Europa.

În cadrul unei actiuni initiate de Eurosport, Zoltan Kelemen (23 de ani) s-a întâlnit si a dialogat cu ziaristii la Brasov. Dupa ce a prezentat câteva elemente din exercitiul pregatit pentru Jocurile Olimpice, pe gheata Societatii de Patinaj Brasov, sportivul care a ocupat locul 19 în finala Campionatului European de la Talin, de saptamâna trecuta, a facut câtiva pasi pe strada Sforii. Aflata între strazile Cerbului si Poarta Schei, atestata înca din secolul al XVII-lea, aceasta este socotita de multi drept cea mai îngusta din Europa. Amenajata pentru a facilita accesul pompierilor, ea are o latime ce variaza între 111 si 135 de centimetri, precum si o lungime de 80 de metri.

Ramas singurul practicant al patinajului artistic la nivel de seniori din tara noastra, Zoltan Kelemen a fost nevoit sa se pregateasca si în strainatate, calitatea ghetii din România fiind una de nota 2... El a suportat cheltuielile de deplasare cifrate la 6.000 de euro. O parte a obtinut-o de pe urma participarii la emisiunea-concurs "Dansez pentru tine", restul fiindu-i oferit de un sponsor.

Cum concursul de la JO se anunta extrem de puternic Kelemen îsi propune, în primul rând, sa prinda finala. Iar apoi sa obtina o clasare cât mai buna.

Zoltan Kelemen
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite