Pluşenko nu mai poate participa la Mondiale şi Olimpiadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campion olimpic în 2006, patinatorul Evgheni Pluşenko nu va putea participa la Olimpiada din 2014 de la Sochi (Rusia) după ce a fost pedepsit de Federaţia Internaţională de specialitate (ISU) pentru că a participat la concursuri demonstrative fără permisiunea federaţiei ruse.

Sportivul, care nu a depus apel în termen de 21 de zile de la decizia ISU, este acum ineligibil pentru a participa la toate competiţiile sub egida ISU, cum ar fi Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale şi seriile Grand Prix. După Campionatele Mondiale din martie, triplu campion mondial a participat la două demonstrative, punându-l astfel în discuţii aprinse cu forul naţional.

În vârstă de 29 de ani, patinatorul rus a fost retras din activitate timp de trei ani, revenind la Olimpiada de la Vancouver în acest an, unde a cucerit medalia de argint. El a declarat atunci că doreşte să patineze şi la Sochi, în faţa propriului public .

Un caz similar a fost a medaliatei cu bronz la JO de la Vancouver, canadianca Joannie Rochette. Ea a intrat într-un asemenea conflict după ce a vrut să patineze într-un show în memoria mamei ei, decedată chiar în timpul Olimpiadei. Federaţia de specialitate a trecut atunci cu vederea faptele patinatoarei având în vedere circumstanţele.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite