La un pas de podium

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantina Diţă Tomescu a încheiat pe locul 4 maratonul de la Chicago. Campioana olimpică nu a mai reuşit forcingul senzaţional de la Beijing şi a terminat cursa cu timpul de 2 ore, 37 de minute şi 50 de secunde.

Spre deosebire de cursa de la Jocurile Olimpice, atleta în vârstă de 38 de ani a schimbat tactica de abordare a cursei de la Chicago. Constantina Diţă Tomescu a ales să se menţină în plutonul fruntaş în încercarea de a forţa pe ultimii kilometri.

Însă Lidia Grigorieva şi Alevtina Biktimirova, ambele din Rusia, alături de japoneza Kiyoko Shimahara au fost de neoprit, terminând în această ordine pe podiumul competiţiei. Puşa a sosit la 3 minute şi 40 de secunde în spatele învingătoarei şi la doar 38 de secunde de ultimul loc al podiumului, ocupat de atleta din Japonia.

Puşa, asaltată de oferte publicitare

Într-un material apărut pe site-ul oficial al Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF) înaintea maratonului de la Chicago, Constantina Diţa Tomescu subliniază modul în care medalia olimpică de la Beijing i-a schimbat viaţa.

“Sponsorii au început să sune, lumea mă recunoaşte acum”, spune maratonista din România. Ea a sosit la Chicago cu 10 zile înaintea evenimentului pentru a participa la diverse campanii publicitare ale sponsorilor maratonului. Constantina spune că îşi doreşte să mai alerge cel mult doi ani de zile, ţinta ei principală fiind maratonul de la Londra, unde a participat de şapte ori, dar nu a câştigat niciodată.

Alte trei românce au terminat cursa

Alte cinci alergătoare au reprezentat România la startul maratonului de la Chicago. Cel mai bine clasată dintre acestea a fost Adriana Mirtea, care a sosit pe locul cinci, cu timpul de 2 ore, 35 de minute şi 39 de secunde, după ce anul trecut termina a doua în aceeaşi cursă. Monica Olaru, Anca Bârsan Cayro şi Telly Balos au încheiat parcursul în peste cinci ore, în timp ce Ramona But a abandonat după kilometrul 25.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite