Scandal la COSR: Obreja nu a fost lăsat să intre în sediu! Morariu: "Este distrugătorul boxului amator românesc"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comitetului Olimpic Sportiv Român, Octavian Morariu, a răspuns luni acuzaţiilor venite din partea preşedintelui suspendat al FR Box, Rudel Obreja. Acesta din urmă a spus săptămâna trecută că Morariu este în sluga Asociaţiei Internaţionale a Boxului Amator, cu care Obreja se află în conflict.

"Nu am dorit iniţial să răspund acestui atac josnic, aceste agresiuni verbale incalificabile. Dar mă simt obligat să o fac pentru a răspunde solicitărilor venite din partea adevăratei familii a boxului românesc. Într-adevăr sunt în slujba cuiva, şi anume a sportivilor, în particular şi a intereselor sportului românesc în general. În schimb, Rudel Obreja este un distrugător al boxului românesc amator", a spus Morariu.

"Dacă cineva calcă pe cadavre, acela nu sunt eu, ci acei conducători care uită pentru ce au fost aleşi şi, cu demagogie obraznică şi persistentă, deturnează eforturile tinerilor", a mai spus preşedintele COSR.

Acesta a precizat că Rudel Obreja ştia de avertismentele venite din partea AIBA "dar le-a ignorat cu bună ştiinţă, periclitând participarea boxerilor români la Jocurile Olimpice de la Londra".

De asemenea, Morariu, alături de Francisc Vaştag, Leonard Doroftei şi alţi foşti sau actuali oficiali ai FR de Box, i-au trimis preşedintelui AIBA, Ching-Kuo Wu, o scrisoare în care îi solicită acestuia să amâne dezafilierea FR Box, dacă Rudel Obreja va renunţa la funcţie până la 1 septembrie.

Scrisoarea mai este semnată de Titi Tudor, Stelian Sandu, membrii în Comitetul Executiv al FR Box, Fănel Trandafir, vicepreşedinte al federaţiei, Marius Merişan, preşedintele secţiei de box a clubului Rapid, Robert Băeatu, fost antrenor federal, Constantin Martiniuc, fost preşedinte al comisiei de disciplină a FR Box, Marin Ivana, preşedinte al clubului de box "Patrick Ivana", Alec Năstac, medaliat olimpic, şi Marcel Boboc, preşedintele Asociaţiei de Box din Vâlcea.

"În cazul în care domnul Rudel Obreja va decide să renunţe în totalitate la funcţie până la data de 1 septembrie 2011, vă solicităm să nu excludeţi Federaţia Română de Box din cadrul AIBA până la data de 28 octombrie 2011, când noile alegeri vor fi organizate, astfel încât sportivii să-şi poată continua participarea la competiţiile internaşionale, permiţându-le celor mai buni dintre ei să se califice şi să participe la Jocurile Olimpice de la Londra de anul viitor", se arată în scrisoarea trimisă preşedintelui AIBA.

Obreja nu a fost lăsat să intre în sediul COSR

Înaintea conferinţei de presă pe care Octavian Morariu a susţinut-o la sediul, Rudel Obreja, preşedintele suspendat al FR Box a încercat să intre în clădire, însă nu a fost lăsat de bodyguarzii prezenţi la poartă. "Eu sunt preşedintele Federaţiei Române de Box şi vreau să intru în sediul COSR, nu e sediul lui Morariu. Eu sunt suspendat de AIBA, nu de COSR. Asta e dovada că faceţi slugărnicie în faţa AIBA. A adus bodyguarzii ca să nu mă lase să intre", a strigat Obreja.

Acesta a aşteptat finalul conferinţei de presă susţinute de Morariu şi a organizat ad-hoc, la rândul său, o întâlnire cu jurnaliştii, chiar la poarta noului sediu al COSR de la Arcul de Triumf.

"Este o conspiraţie pe care Octavian Morariu o pune la cale cu preşedintele AIBA. Domnul Ching-Kuo Wu, preşedintele AIBA este membru în CIO. Şi domnul Morariu are un pact cu domnul Wu pentru a primit votul lui şi a fi ales în CIO. Au încercat să mă pună la zid forţându-mi mâna să plec până la 1 septembrie. Domnul Morariu se implică brutal şi ilegal în treburile FR Box. La urma urmei dacă eu eram autosuspendat, aşa cum se spune, de ce îşi mai fac griji, înseamnă că totul ar trebui să se rezolve. Nu este treaba lui Morariu sa ceară alegeri la Box. Alegeri democratice, aşa cum spune dânsul, au fost la 28 octombrie anul trecut, când eu am fost ales", a spus Rudel Obreja.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite