Deşi depistat pozitiv, va participa la Mondialele de Înot!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brazilianul Cesar Cielo, depistat pozitiv cu un diuretic în mai, nu a fost suspendat de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) şi va putea participa la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Shanghai.

TAS a respins apelul Federaţiei Internaţionale (Fina) şi a confirmat avertismentele federaţiei braziliene pentru Cielo şi doi compatrioţi ai acestuia (Nicholas dos Santos şi Henrique Barbosa), în timp ce un al treilea (Vinicus Waked) a fost suspendat un an.

Campion olmpic şi dublu campion mondial, Cielo, în vârstă de 24 de ani, va putea participa la CM de la Shanghai, unde va evolua în probele de 50 m, 100 m, ştafeta de 4x100 m liber şi la 50 m fluture.

El este deţinătorul titlului la 50 şi 100 metri şi deţinătorul recordului mondial la 50 m (20.91) şi 100 m (46.91).

Cielo a fost depistat pozitiv, la fel ca şi compatrioţii săi, Dos Santos, Barbosa şi Waked, cu furosemid, un diuretic, la campionatul Braziliei, la 7-8 mai. Waked a fost suspendat un an deoarece este recidivist.

Fina solicitase TAS ca Cielo, dos Santos şi Barbosa să fie suspendaţi trei luni, iar Waked un an. De asemenea, a solicitat anularea rezultatelor după data controalelor. Directorul executiv al federaţiei internaţionale, Cornel Mărculescu, a apreciat că Fina "şi-a făcut treaba".

"TAS a luat o decizie. Trebuie să o respectăm. Astea sunt regulile. Am făcut deja apel, dar nu putem face tot timpul apel. Nu pot spune dacă imi convine sau nu. Nu mai putem face nimic", a declarat Mărculescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite