Răzvan Florea, la ultima cursă / Melinte: ”S-a retras prea devreme”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înotătorul Răzvan Florea, în vârstă de 29 de ani, a câştigat, joi, ultima cursă din carieră, proba de 100 metri spate din cadrul Campionatelor Naţionale de nataţie ce se desfăşoară în Complexul Naţional Lia Manoliu.

"Le muţumesc tuturor celor care au venit alături de mine. Este un moment dificil şi frumos, dar părăsesc arena sportivă", a declarat Florea, care s-a impus şi în proba de 200 metri, ce a avut loc cu o zi înainte.

GALERIE FOTO DE LA ULTIMA CURSĂ A LUI RĂZVAN

Cu ocazia festivităţii retragerii lui Florea au fost prezenţi preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi Sport, Doina Melinte, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon modern, Viorel Păunescu, secretarul general adjunct al COSR, Arthur Hoffmann, preşedintele clubului Farul Constanţa, Ilie Floroiu, şi atleta Ionela Târlea.

Doina Melinte s-a declarat convinsă că Florea va deveni un mare antrenor. "Răzvan a demonstrat că nataţia românească masculină poate cuceri o medalie olimpică. Răzvan a ales să se retragă în glorie. Este trist că a făcut-o aşa devreme şi ar mai fi putut continua. A fost sportivul numărul 1 a nataţiei româneşti. Sunt convinsă că va fi un mare antrenor şi va obţine rezultate", a adăugat ea.

Răzvan Florea, care a început să practice nataţia la şase ani, a câştigat medalia de bronz în proba de 200 m spate, la Jocurile Olimpice de la Atena (2004), precum şi argintul în aceeaşi probă, la Campionatele Europene din 2004 şi bronzul la CE din 2006 şi din 2008.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite