Red Bull: "Nu vom apela la ordine de echipă la Abu Dhabi "

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Red Bull Racing a hotărât să nu apeleze la ordine de echipă în Marele Premiu al Braziliei, pentru a le oferi ambilor piloţi şansa de a cuceri titlul mondial duminca viitoare.

În cazul în care ordinea Vettel, Webber, Alonso s-ar respecta şi la Abu Dhabi, spaniolul va deveni campion. Din acest motiv se preconizează că într-o astfel de situaţie Vettel îi va ceda victoria lui Webber pentru a-i permite australianului să câştige trofeul.

Christian Horner a dezvăluit că Red Bull nu va utiliza ordine de echipa nici măcar în Abu Dhabi şi că Vettel va avea libertatea de a alege dacă îi va permite lui Webber să devină campion.

"Nu cred că avem decizii dificile de luat. Avem 2 piloţi care concurează pentru echipă, care au avut egalitate în acest an. Ar fi fost greşit să schimbăm piloţii duminică, pentru că amândoi au şanse să câştige titlul. Nimeni nu are un glob de cristal, nimeni nu poate vedea ce se va întâmpla săptămâna viitoare şi noi am încercat să-i sprijinim în mod egal tot timpul. Şi, bineînţeles, dacă unul dintre ei se găseşte în ipostaza în care, pentru că nu poate câştiga titlul, trebuie să-l ajute pe celălalt, nu pot decât să-mi imaginez că va face asta. Dar va trebui să fie decizia pilotului. Trebuie doar să te uiţi la caracterul lor individual pentru a recunoaşte că vor da totul pentru ca echipa să obţină cel mai bun rezultat posibil", a declarat britanicul la sfârşitul Marelui Premiu al Braziliei.

Din punct de vedere matematic, şansele lui Webber la titlul mondial sunt net superioare celor pe care le are Vettel. Webber va fi campion dacă câştigă, iar Alonso termina cel mult pe locul 3, în timp ce Vettel trebuie să obţină victoria, iar pilotul Scuderiei Ferrari să termine cel mult pe locul 5.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite