Webber este optimist: "Titlul nu este jucat! Mai am încă şanse să devin campion"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mark Webber a abandonat în Marele Premiu al Coreei de Sud la numai două tururi de la startul propriu-zis al cursei. Pilotul echipei Red Bull Racing a recunoscut că abandonul are drept cauză o eroare de pilotaj şi a fost în totaliate vina lui, dar este încrezător în continuare în şansele sale la titlu.

Webber a coborât pe locul 2 în clasamentul general la 11 puncte în spatele lui Fernnado Alonso, care a câştigat prima ediţie a Marelui Premiu al Coreei de Sud.

"A fost în totalitate vina mea. Am pus o roată pe bordura la ieşirea din virajul 12. A fost în totalitate greşeala mea. Am crezut că am făcut suficient pentru a menţine controlul monopostului, dar l-am pierdut şi am avut un contact cu zidul. Nimic serios, dar a fost suficient pentru a readuce monopostul pe cealaltă parte a circuitului, iar Nico Rosberg m-a lovit, ceea ce i-a distrus cursa. Condiţiile erau bune în momentul accidentului. Abandonul nu m-a ajutat în campionat, dar cu siguranţă pot încă să-l câştig. Acesta a fost doar al doilea abandon din acest sezon. Poziţiile nu sunt cel mai important lucru, ci punctele, iar acestea se pot schimba foarte rapid. Mai sunt două curse şi voi face tot ce este posibil", a adăugat el.

Contraperformanţa înregistrată de Red Bull în Coreea de Sud a fost completat de Sebastian Vettel, care a abondonat din postura de lider cu numai 9 tururi înainte de final din cauza unei defecţiuni la motor. Germanul îşi păstrează însă optismului şi consideră că poate cuceri titlul mondial pentru că beneficiază de cea mai rapidă maşină din Formula 1.

"Mai sunt 50 de puncte disponibile. Vom lupta până în ultimul moment. Avem o echipă foarte puternică şi un monopost puternic şi ştim că suntem cei mai rapizi. Pot să dorm ştiind că am făcut tot ce am putut astăzi şi că suntem încă în joc", a precizat pilotul echipei Red Bull.

În urma rezultatelor de la Yeongam, Vettel a coborât pe locul 4 în clasament la 25 de puncte de liderul Alonso.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite