F1: Petrov, agresat pe internet de fanii lui Alonso

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fanii lui Fernando Alonso și ai echipei Ferrari au pornit o adevărată campanie pe internet împotriva pilotului rus Vitaly Petrov, de la Renault, pe care îl acuză că l-a blocat pe spaniol în drumul către titlul mondial, în ultima cursă a sezonului, Marele Premiu de la Abu Dhabi.

Petrov a declarat în presa germană că a fost victima mai multor atacuri pe internet, în special pe pagina sa din rețeaua de socializare Facebook. ”Pe pagina mea de Facebook am fost acuzat că l-am blocat pe Alonso. Este o prostie, nu am făcut nimic în neregulă. Ferrari au fost cei care au greșit tactic”, a declarat pilotul de la Renault pentru publicația germană Bild. ”Am fost mai rapid decât Alonso tot timpul”, și-a întărit Petrov afirmațiile.

Alonso a terminat pe locul șapte cursa de la Abu Dhabi și avea nevoie de un loc patru pentru a deveni campion mondial în dauna lui Sebastian Vettel. Pilotul spaniol a ieșit la boxe în prima parte a cursei, pentru a contracara o ieșire a celuilalt rival de la Red Bull, Mark Webber, însă la revenirea pe circuit a nimerit în spatele lui Vitaly Petrov, pe care nu l-a putut depășit până la final.

Fanii lui Alonso și ai echipei Ferrari au înființat chiar și o pagină de Facebook intitulată Anti-Petrov, în care au postat imagini din alte curse în care Alonso l-a depășit pe pilotul rus sau poze cu abandonurile lui Petrov din acest sezon.

Rusul a sosit la Renault cu o sponsorizare de 15 milioane de euro la începutul acestui an însă a dovedit de-a lungul sezonului că merită să fie în Formula 1. De altfel cei de la Renault sunt pe cale să încheie un nou contract cu pilotul rus pentru sezonul viitor. Petrov a încheiat pe locul 13 cu 27 de puncte, clasându-se de cinci ori printre primii 10, locul 5 în Ungaria fiind cea mai bună performanță. De asemenea a înregistrat și cinci abandonuri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite