Vettel: "Victoria de la Suzuka se datorează echipei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sebastian Vettel a câştigat duminică Marele Premiu al Japoniei şi consideră că victoria se datorează în totalitate muncii echipei sale, Red Bull Racing, pe tot timpul weekendului. Germanul a cedat prima poziţie numai până la intrarea la boxe a lui Jenson Button şi nu a avut niciun fel de emoţie pe parcursul cursei.

"O zi incredibilă. Pole position dimineaţă, iar după-amiaza a continuat fantastic. Totul s-a datorat echipei, care a muncit din greu. Cei mai mulţi băieţi nu au dormit de joi până sâmbătă, aşa că a fost mai bine că nu au mai fost calificări. Băieţii merită victoria. Circuitul ni se potriveşte cu virajele de mare viteză şi, pe măsură ce monopostul devenea din ce în ce mai uşor, era tot mai distractiv", a declarat germanul la conferinţa de presă de după Marele Premiu al Japoniei.

Vettel a obţinut a doua victorie consecutivă pe circuitul de la Suzuka, aşa cum au reuşit anterior şi Mika Hakkinen şi Michael Schumacher înainte de a cuceri titlul mondial.

"Suntem într-o poziţie foarte bună. Era şi timpul şi sunt foarte bucuros să revin şi să câştig aici pentru a doua oară. Sunt foarte mândru. Cred că a fost o zi bună pentru noi, o experienţă specială în calificări şi cursă. Nu m-ar deranja (n.r - să câştig titlul), pentru că iubesc acest circuit. Este pentru prima oară când câştig un Mare Premiu pentru a doua oară, aşa că m-am îndrăgostit de acest circuit. Sunt foarte mândru şi cred că este de bun augur", a adăugat el.

Până la Marele Premiu al Japoniei, Vettel mai obţinuse alte 7 pole position-uri în acest sezon, însă reuşise să fructifice unul singur în victorie. După succesul de la Suzuka, germanul a ajuns la trei victorii, fiind la 14 puncte în spatele liderului Mark Webber.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite