Vettel despre volanul din F1: "Parcă pilotăm vorbind la telefonul mobil"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel

Germanul Sebastian Vettel (Red Bull), campionul mondial en titre din Formula 1, consideră că sistemul KERS (de recuperare a energiei kinetice) şi eleronul spate flexibil, două dintre noutăţile tehnice ale sezonului 2011, fac ca volanul monopostului să aibă mai multe butoane, iar atunci când le manevrezi este ca şi cum ai pilota vorbind la telefonul mobil.

"Cu toate aceste comenzi de pe volan, cu care trebuie să lucrezi, uneori este ca şi cum ai pilota vorbind la telefonul mobil", a declarat Vettel într-un interviu publicat marţi de cotidianul italian Gazzetta dello Sport.

Referindu-se la rivalitatea sa cu spaniolul Fernando Alonso (Ferrari), Vettel a precizat că pilotul lui Ferrari nu l-a felicitat pentru titlul mondial, în luna decembrie, cu ocazia ceremoniei oficiale de atribuire a premiilor pentru sezonul 2010. În ciuda acestui lucru, Vettel consideră că relaţia sa cu asturianul este "bună", iar problemele care au apărut pe pistă, în cursul anului trecut, au fost soluţionate.

Vettel a mai spus că, în cazul în care pe viitor va lucra cu Alonso la Ferrari, nu va exista nicio problemă între ei, deoarece "cel mai important este să existe un respect reciproc".

Germanul a dezminţit, totodată, informaţia conform căreia ar avea un precontract semnat cu Ferrari, precizând că înţelegerea sa cu Red Bull expiră în 2011, existând o opţiune de prelungire şi pentru 2012. "După aceea, nimic, vă spun sincer".

În opinia lui Vettel, Ferrari va fi echipa "cea mai puternică" în acest sezon, urmată de McLaren, Mercedes şi Renault, iar în privinţa principalii rivali, aceştia vor fi, în opinia sa, spaniolul Alonso şi brazilianul Felipe Massa, cel de-al doilea pilot al scuderiei de la Maranello.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite