Theissen: "Vettel va avea succes în Formula 1 timp de 15 ani"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuitorii din Heppenheim sunt mândri de concitadinul lor
Locuitorii din Heppenheim sunt mândri de concitadinul lor

Mario Theissen, primul şef al lui Sebastian Vettel în Formula 1, este de părere că cel mai tânăr jucător din istorie s-ar putea bucura de succes, 15 ani de acum înainte.

Sebastian Vettel a făcut primul pas în Formula 1 în sezonul 2006, când a fost numit pilot de rezervă la BMW-Sauber, echipă condusă la vremea respectivă de Mario Theissen.

El are cuvinte de laudă la adresa performantelor lui Vettel din acest sezon şi crede că germanul ar putea câştiga multe titluri de campion în următorii 15 ani.
"A făcut o treabă fantastică, în special în ultimele 4 curse când presiunea a fost în creştere. Când lucrurile nu au mers în favoarea sa a rămas calm. Dintre cei 4 sau 5 pretedenti la titlu, cel mai tânăr a fost cel care nu a mai făcut greşeli. Este un pilot de top, unul dintre piloţii de top din Formula 1 la numai 23 de ani. Dacă totul decurge bine, are încă 15 ani în Formula 1, aşa că sunt multe campionate pe care le poate câştiga dacă monopostul este bun", a spus el.

Theissen a fost aspru criticat în ultima perioadă pentru greşeala de a-l oferi pe Vettel celor de la Red Bull la jumătatea sezonului 2007, decizie pe care a luat-o pentru că nu avea niciun loc disponibil la BMW-Sauber, oferindu-i locul lui Toro Rosso. Un an mai târziu, Vettel a obţinut prima victorie din cariera un an mai târziu la Monza, iar în 2009 a făcut pasul la Red Bull Racing, pentru ca în acest sezon să cucerească titlul mondial în Abu Dhabi.

Germanul l-a promovat pe Vettel ca înlocuitor al lui Robert Kubica în Marele Premiu al Statelor Unite din 2007, în urma accidentului suferit de polonez în Canada, acest moment marcând de altfel ascensiunea sa în competiţie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite