Moto GP: Rossi nu s-a săturat, mai vrea un titlu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentino Rossi
Valentino Rossi

După 9 titluri mondial în campionatele mondiale de viteză, dintre care şase în Moto GP, italianul Valentino Rossi anunţă un nou sezon magnific. Rossi a dominat sesiunile de teste în faţa marelui său rival, australianul Casey Stoner, cu excepţia ultimei runde din Quatar.

„Il Dottore" Rossi a reuşit să se măsoare de la egal la egal cu Stoner chiar şi pe circuitul Losail, din Quatar, acolo unde Stoner este rege, reuşind să câştige de fiecare dată în ultimii trei ani. Rossi a fost cel mai rapid în sesiunea de joi şi a fost depăşit de australian cu o jumătate de secundă în ultimul test, cel de vineri.

Italianul a dominat însă copios la Sepang, luna trecută, acolo unde a reuşit cei mai buni timpi şi s-a clasat primul în fiecare dintre cele patru zile de teste. Pentru Rossi însă, parcursul din Quatar rămâne cel mai important.

„Mă bucur că am putut fi atât de rapid aici unde în trecut am avut de fiecare dată probleme. Acum că testele s-au încheiat, sunt nerăbădător să înceapă campionatul", a spus Rossi. „În ultima sesiune ne-am concetrat mai mult asupra pregătirii motocicletei pentru prima cursă şi mai puţin asupra timpilor", a declarat italianul, o „săgeată" către rivalul său Casey Stoner, care obţinuse cel mai bun timp.

La fel ca şi în Formula 1, numărul zilelor de teste a fost redus din raţiuni economice, riderii având la dispoziţie doar şase zile, pe două circuite, pentru a-şi pune la punct motoarele pentru noul sezon.
Noul sezon de Moto GP va debuta la 11 aprilie chiar în Quatar, pe circuitul Losail.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite