Pe urmele marelui as Michael Schumacher

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fraţii Cristian şi Adrian Martin sunt două speranţe ale ţării noastre pentru cursele „Marelui Circ“. Cristi are opt ani şi este în ultimul sezon la clasa „Baby“, în timp ce Adrian a împlinit nouă ani şi concurează cu succes la clasa „Mini“.

Un pilot de Formula 1 câştigă, în medie, pe an, aproximativ 10-15 milioane de euro. Mulţi dintre aceştia îşi aduc sponsori şi caută să investească bani din propriul buzunar pentru a ajunge să facă parte dintr-o echipă a „Marelui Circ”. Pentru a ajunge în top este nevoie de bani. Foarte mulţi. Şi de talent. Iar acest lucru se cunoaşte încă de pe băncile şcolii, din primele clase primare sau şi mai devreme.

La început, pentru a te deprinde cu depăşirile spectaculoase din Forumula 1 este kartingul. Aici, cei mici învaţă stilul de pilotaj, se obişnuiesc cu volanul şi, mai ales, deprind curajul necesar pentru cursă. Vârsta ideală pentru a debuta în karting este de cinci sau de şase ani.

Dacă cineva visează să ajungă vreodată să concureze pe pistele din circuitul Formulei 1, atunci trebuie să înceapă antrenamentele cât mai devreme.

Fraţii Martin se pregătesc la real Racing

Constantin Răileanu are propriul club, Real Racing, şi este cel care îi pregăteşte pe fraţii Martin, care au debutat în karting anul trecut. Cristian Martin este la ultimul an la clasa „Baby” şi obiectivele sale sunt din cele mai ambiţioase: titlul în România şi cât mai multe victorii în competiţiile internaţionale.

Triumful din Italia, din „Trofeul Primăverii” l-a adus în categoria piloţilor profesionişti pentru că, la această întrecere, micuţul as a câştigat suma de 100 de euro.

SE ATING VITEZE DE 110 KM/H!

Fost multiplu campion naţional de karting şi pilot în Formula Ford, Constantin Răileanu ştie cât de greu este să ajungi în vârf. Actualul tehnician de la Real Racing este cel care le face pregătirea, bugetul şi calendarul micuţilor aşi ai volanului din ţara noastră.  Categoria „Baby” este destinată copiilor cu vârste cuprinse între şase şi opt ani.

Karturile sunt echipate cu motoare de 60 cmc, în doi timpi, cu limitator de viteză. Motorul are nouă CP, ceea ce permite o viteză de top de 90 de kilometri la oră.

Categoria Mini este destinată micuţilor cu vârste între 9-12 ani. Maşinile de cursă sunt echipate cu motoare de 60 cmc, în doi timpi, care dezvoltă între 12-15 cai putere. Performanţele sunt impresionante, viteza de top fiind de 110 km/h, la turaţii de 15.000 rotaţii pe minut.

Pentru a putea ajunge cât mai sus în carieră şi pentru a putea păşi spre Formula 1, bugetul variază la fiecare categorie, însă trebuie investiţi peste două mii de euro pe sezon. În ţara noastră sunt patru piste de concurs, acestea găsindu-se la Bacău, Arad, Târgu-Secuiesc şi la Bucureşti, acolo se şi dispută etape ale Campionatului Naţional.

L-au cunoscut pe Coulthard

Fraţii Cristian şi Adrian Martin au avut ocazia să-l cunoască, la Red Bull F1 Mix, de la Mamaia, pe David Coulthard, unul dintre cei mai valoroşi piloţi de Formula 1 din istorie.

Micuţii au fost prezenţi în paddock, acolo unde au avut şansa să stea de vorbă cu David şi să vadă cum funcţionează un monopost de Formula 1.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite