Tempesta şi Pulpea, fără frână de mână în Raliul Monte Carlo!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Participanţi la prima etapă a Campionatului Mondial de raliuri, Marco Tempestini şi Dorin Pulpea (Napoca Rally Team) au încheiat cu bine cea mai cunoscută întrecere automobilistică pe şosea, Raliul Monte Carlo. Ei s-au impus în Trofeul STI.

Tempesta şi Pulpea s-au confruntat în ultimele două zile ale întrecerii cu ceva probleme tehnice, din acest motiv ei retrogradând ieri o poziţie în clasamentul general. Ei au fost nevoiţi să parcurgă Col de Turini, pe celebra probă specială, fără frâna de mână! „A fost o zi incredibilă. Păcat că am avut probleme. Am fost impresionat de cât de mulţi spectatori au fost pe aceste probe speciale. Atmosfera, mai ales noaptea, a fost incredibilă. Parcă era o petrecere uriaşă. Am pierdut o poziţie, dar pilotul din faţa noastră are un avans de doar şase secunde. Sper să recuperăm în Power Stage”, a declarat ieri, Dorin Pulpea, copilotul echipajului Napoca Rally Academy.

În Power Stage, ultima probă din Raliul Monte Carlo, desfăşurată astăzi, Marco Tempestini şi Dorin Pulpea au terminat cu al 24-lea timp. Ei au recuperat timpul pierdut, terminând raliul pe locul 31 la general, respectiv pe 6 la clasa lor. „Astăzi, totul a mers mai bine şi am revenit in clasamentul general. Pentru noi cel mai important lucru este că ne-am îndeplinit un vis. Am terminat Raliul Monte Carlo! A fost o experienţă incredibilă. La final, am reuşit să obtinem cel mai bun rezultat cu un Subaru de grupa N în trofeul STI, ceea ce ne-a adus un premiu suplimentar”, a adaugat Marco Tempestini, la finalul Raliului Monte Carlo.

Pentru echipajul Napoca Rally Academy urmează Sata Rallye Acores, prima etapă din Intercontinental Rally Challenge, în Portugalia. „În IRC vom merge cu un Subaru Impreza R4. Am fi vrut să participăm şi la Monte Carlo cu această maşină, dar timpul foarte scurt între cele două etape a făcut acest lucru imposibil”, a completat Marco Tempestini.

Rezumatul ultimei zile din Raliul Monte Carlo poate fi urmărit şi în Romania, pe canalul Eurosport, astăzi, de la ora 20:30. Rezumatul complet al raliului va fi difuzat luni, 23 ianuarie, pe Eurosport 2, începand cu ora 15:00.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite