Mani Gyenes este pe 23 la ”general”, Despres a trecut la conducere în Dakar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evoluție foarte bună pentru Mani Gyenes (KTM) în etapa cu numărul 3 din raliul-raid Dakar. Sătmăreanul a terminat pe 21, urcând pe 23 la ”general”! Victoria i-a revenit francezului Cyril Despres (KTM), care este noul lider la moto.

Desfășurată între San Rafael și San Juan, etapa cu numărul 3 a raliului-raid Dakar l-a adus în prim plan pe cel care a avut participări constante și la Red Bull Romaniacs. Învins luni, de Marc Coma, Despres s-a revanșat ieri. Francezul a parcurs cei 270 kilometri ai probei speciale în 3 ore, 48 de minute și 38 de secunde, timpul său fiind mai bun cu 13.04 față de cel al ibericului, care a făcut o eroare de orientare pe traseu – acesta n-a fost identic pentru moto și automobile, iar Coma a rătăcit drumul. ”La kilometrul 170, erau drumuri diferite, iar eu am crezut că am luat-o bine. N-a fost așa! Am fost nevoit să mă întorc. 16 kilometri au fost suficienți”, a spus câștigătorul de anul trecut. 

Despres a fost urmat în etapă de olandezul Verhoeven (Sherco) și portoricanul Goncalves (Husqvarna), la 8.37, respectiv la 8.39. 

O evoluție remarcabilă a avut sătmăreanul Mani Gyenes (KTM). Deși concurează pentru prima dată cu o motocicletă 450, el a reușit să termine pe 21, la 30 de minute și 32 secunde de Despres. Mani ocupă acum un onorant loc 23 la ”general”, având o întârziere de aproape o oră față de lider – Coma este pe 2, la peste 10 minute, iar Casteu pe 3, la 17.16.

Gyenes a avut și ceva probleme tehnice înainte de etapă, însă echipa de asistență tehnică a reușit să le rezolve. ”Luni, pe probă, am simțit că motorul nu mai trage. Unul din filtre a cedat și a intrat mult praf. Nu mai aveam putere și nu am avut cum să forțez. Liviu și Romeo l-au reparat până la ora când a trebuit să plec din bivouac, adică până la 6 dimineața, ora Argentinei”, a spus pilotul.

Celălalt român din cursă, de la moto, Marcel Butuza (KTM), și-a ameliorat și el evoluția, ocupând locul 72 în etapă (la 1h 24.28 de lider), respectiv 79 (la 2h 52.56) în ierarhia întocmită după zile de întrecere.

image
image
image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite