Trei elicoptere medicale sunt gata de intervenţie în Dakar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizatorii raliului-raid Dakar au pus pe picioare un corp operaţional care poate interveni cu rapiditate pentru salvarea victimelor unor accidente produse. La Jorge Boero, de pildă, medicii au sosit la cinci minute după ce el căzuse. Din nefeiricire, argentinianul nu a mai putut fi salvat.

Socotit a fi patronul cursei, Etienne Lavigne a precizat că timpul mediu de intervenţie este de 23 de minute. Ceea ce înseamnă că în cazul lui Boero s-a acţionat foarte rapid. Deloc întâmplător, organizatorii având la dispoziţie trei elicoptere medicale, toate capabile să intervină în orice moment.

Pe lângă acestea, în cazul unor accidente grave, în care să fie implicate mai multe vehicule, alte elicoptere, inclusiv cele folosite de presă, pot asigura transportul răniţilor. Pe lângă ele, carvana este însoţită în permanenţă de zece ambulanţe bine echipate, iar corpul medical numără 35 de persoane active. La sosirea în etapă, sportivii care au probleme de sănătate pot merge în spitalul de campanie.

De asemenea, fiecare pilot are la dispoziţie, în vehiculul său, un sistem de alertă Iritrack. Este vorba despre un dispozitiv care permite celor ce monitorizează întrecerea să ştie în permanenţă în ce loc se află fiecare concurent. Sistemul îi alertează automat pe aceştia în momentul în care un vehicul staţionează mai mult de trei minute într-un loc fără să existe un motiv pentru aceasta.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite