Hirvonen îl ajută pe Loeb: îi da setările pe zăpadă pentru Raliul Suediei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Devenit coleg cu Sebastien Loeb, la Citroen, Mikko Hirvonen îi va oferi setările pentru zăpadă multiplului campion mondial în vederea participării la Raliul Suediei.

Se ştie că etapele di WRC organizate în ţările nordice sunt extrem de dificile. Iar Raliul Suediei pune cu atât mai multe probleme participanţilor cu cât acesta se desfăşoară în plină iarnă, pe zăpadă. Din acest motiv, piloţii nordici sunt avantajaţi, ei cunoscând mult mai bine reglajele optime la maşini.

În această situaţie este şi Mikko Hirvonen. Sosit la Citroen, finlandezul a decis să-şi ajute colegul, multiplul campion mondial la raliuri Sebastien Loeb. Şi să-i ofere setările pentru zăpadă francezului. "Mikko a adus echipei experienţa sa şi m-a ajutat să găsesc cele mai bune reglaje la DS3 pe zăpadă. Le-am încercat şi mă simt în siguranţă. Am progresat foarte mult faţă de anul trecut", a declarat Loeb pentru "l'Equipe".

În întreaga sa carieră, francezul s-a impus de două ori pe zăpadă: în Suedia (2004) şi Norvegia (2009). Cu toate acestea, el consideră că raliul care se desfăşoară anual în ţara "celor trei coroane" este unul dintre cele mai plăcute.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite