VIDEO Filip şi Iancu, "slalom la volan" în Raliul Braşovului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex Filip şi Bogdan Iancu, în Raliul Braşovului
Alex Filip şi Bogdan Iancu, în Raliul Braşovului

Alex Filip şi Bogdan Iancu şi-au adjudecat victoria în întrecerea automobilelor cu două roţi motrice, respectiv Clasa 5, precum şi în cea a echipelor, alături de colegii de la BCR Leasing, în Tess Rally (Raliul Braşovului).

ei doi au reuşit să încheie întrecerea desfăşurată în weekend, în zona Braşovului, care a contat şi ca etapă de debut a Campionatului Naţional de Raliuri, în postura de învingători la automobilele cu două roţi motrice, respectiv la Clasa 5. Alex Filip şi Bogdan Iancu s-au impus şi cu echipa, BCR Leasing. Un start perfect de sezon, la capătul unei întreceri care nu a diferit de cea din ultimii ani, capriciile vremii (schimbări bruşte de temperatură, reprize inopinate de ploaie sau căderi de zăpadă) şi, implicit, modificările de aderenţă,  transformându-o într-o variantă românească a Raliului Monte Carlo.

Succesul din acest weekend a fost rezultatul pilotajului rapid şi precis al lui Alex, a modului în care Bogdan a ştiut să contribuie, prin dictare, la obţinerea ritmului câştigător. Dar nu numai. „Maşina a funcţionat perfect graţie tehnicienilor de la Colina Motorsport, cărora le mulţumesc“, a declarat Alex Filip. Deşi traseul nu reprezenta o noutate, condiţiile meteo au influenţat evoluţia echipajelor. Esenţială era alegerea potrivita a pneurilor. „Noi am avut informaţii meteo exacte, pe smartphone-ul meu, graţie aplicaţiei whatsapp, de la spionul echipei noastre, căruia iî mulţumesc. Acest lucru ne-a uşurat alegerea cauciucurilor, iar anvelopele Michelin pe care le-am utilizat în acest raliu şi-au demonstrat  eficacitatea. Pot spune că ne-au uşurat drumul către podium. Această etapa a demonstrat, dacă mai era nevoie, că aderenţa la sol este esenţiala, şi  îi îndemn din nou pe conducătorii auto să deprindă această lecţie şi să-şi doteze maşinile cu anvelopele potrivite“, a mai precizat Alex.

Tess Rally 2012 a reprezentat şi prilejul unei premiere: cea dintâi victorie de probă specială. „Mă bucur că am reuşit această performanţă în faţa a peste o mie de spectatori. Sincer, în acel moment gândurile mele s-au îndreptat către fiul meu Tudor, căruia îi dedic victoria de la Braşov cu speranţa că-mi va ierta absenţa de acasă în prima lui zi de viaţă, atunci când am plecat la testele programate la Sibiu, în 2011, dar şi lipsa cu ocazia împlinirii a unui an“, spune Filip.

Şi Bogdan Iancu era vizibil fericit după acest succes: „Ne bucură acest bun start de sezon şi ne dă motive de optimism pentru această stagiune. Şi trebuie să le mulţumesc, în numele echipajului nostru, fanilor care au înfruntat  vremea rece, ploaia şi ninsoarea, pentru a ne urmări pe probele speciale“.
Bogdan şi Alex au ţinut să-i felicite şi pe colegii de echipă, Vali Porcisteanu, Edwin Keleti şi Bogdan Năstase, pentru succesele de la Tess Rally - primul a câştigat competiţia la clasa de elită.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite