VIDEO Hirvonen a fost exclus, Ostberg câştigă Raliul Portugaliei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mads Ostberg a câştigat Raliul Portugaliei
Mads Ostberg a câştigat Raliul Portugaliei

Norvegianul Mads Ostberg (Ford) a fost declarat câştigător al Raliului Portugaliei, etapa a patra a Campionatului Mondial de raliuri WRC. El a profitat de excluderea finlandezului Mikko Hirvonen (Citroen DS3) pentru utilizarea unui ambreiaj neconform cu regulamentul, au anunţat organizatorii.

Citroen a făcut apel la excluderea lui Hirvonen, recunoscând că ambreiajul nu era conform cu regulamentul, dar a considerat că decizia este "disproporţionată" faţă de neregulă, anunţă Agerpres.

Astfel, Hirvonen a fost privat de a 15-a victorie din carieră, iar francezul Sébastien Loeb (Citroen DS3) - abandon în Portugalia - şi-a păstrat poziţia lider în clasamentul general al piloţilor.

Ostberg, 24 de ani, a reuşit prima sa victorie în WRC, la "masa verde", după ce anul trecut a urcat de două ori pe podium şi a terminat pe locul 6 la general.

Echipajul norvegiano-suedez Mads Ostberg/Jonas Andersson (Ford Fiesta RS) a fost cronometrat cu timpul de 4 h 21 min 16 sec 1/10, urmat de echipajul Evgheni Novikov (Rusia)/Denis Giraudet (Franţa/Ford Fiesta RS), la 1 min 33 sec 2/10, şi perechea norvegiano-britanică Petter Solberg/Chris Patterson (Ford Fiesta RS), la 1 min 55 sec 6/10, etc.

În ierarhia generală a piloţilor, după 4 din cele 13 etape ale sezonului, Sébastien Loeb este lider, cu 66 puncte, urmat de Petter Solberg, 62 p, Mads Ostberg, 53 p, Mikko Hirvonen, 50 p.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite