Mesajul lui Sauber pune sub semnul întrebării victoria lui Alonso

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Perez (dreapta) îl felicită pe Alonso * Foto: Reuters
Perez (dreapta) îl felicită pe Alonso * Foto: Reuters

Un mesaj primit de la boxele Sauber de Sergio Perez, prin care i se spunea mexicanului să-şi păstreze poziţia secundă, a dat naştere la suspiciuni cu privire la corectitudinea victoriei obţinute de Fernando Alonso în Marele Premiu de Formula 1 al Malaysiei.

În ultimele tururi ale cursei de la Sepang, Perez era cel mai rapid pilot de pe pistă şi se apropia ameninţător de liderul Alonso, o depăşire părând inevitabilă, informează f1fanatic.co.uk preluată de Mediafax.

”«Checo», fii atent! Ne trebuie poziţia asta, ne trebuie poziţia asta! ", a fost mesajul transmis mexicanului. Sursa citată a precizat că transmisiunea radio a avut loc cu puţin timp înaintea greşelii făcute de Perez în turul 50, când a ieşit în decor, eroare ce a pus capăt suspansului privind învingătorul cursei de la Sepang. Mexicanul a revenit pe pistă şi s-a mulţumit apoi cu locul al doilea. "Aş fi putut câştiga dacă nu greşeam", a spus Perez după cursă.

Suspiciunile sunt alimentate de faptul că Sauber foloseşte motoare Ferrari în acest sezon, iar Sergio Perez este un component al programului Scuderiei de dezvoltare a carierei tinerilor piloţi, fiind "împrumutat" la echipa lui Peter Sauber. Practic, Perez, 22 de ani, este pilot Ferrari, iar numele său a fost vehiculat foarte des în ultimele zile, ca înlocuitor al brazilianului Felipe Massa, al doilea driver al echipei italiene, care are evoluţii foarte slabe de mai mult timp.

În replică, Monisha Kaltenborn, managerul echipei Sauber, a negat că mesajul a conţinut informaţii codificate, potrivit cărora Perez nu ar trebui să-l atace pe Alonso. "Ceea ce am vrut să spunem a fost să aducă maşina întreagă «acasă». Era foare important pentru noi acest rezultat, nu a fost altceva, nu au fost alte instrucţiuni", a spus Kaltenborn, potrivit BBC.

Pilotul spaniol al echipei Ferrari, Fernando Alonso, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Malaysiei, a doua etapă a Campionatului Mondial de Formula1, fiind urmat de mexicanul Sergio Perez de la Sauber şi de britanicul Lewis Hamilton de la McLaren-Mercedes.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite