VIDEO Michael Schumacher: "Am fost nevoit să ies în iarbă pentru a nu face un tete-a-queue"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michael Schumacher * Foto: Reuters
Michael Schumacher * Foto: Reuters

Multiplul campion mondial la Formula 1, Michael Schumacher (Mercedes) n-a reuşit să termine Marele Premiu al Australiei. El a abandonat în turul 12, fiind nevoit să iasă cu monopostul în decor. Germanul s-a confruntat cu probleme mecanice, la cutia de viteză. Lucru ciudat dacă ne gândim că în perioada de încercări bolidul W03 s-a comportat foarte bine.

Fireşte că eşecul suferit pe circuitul de la Melbourne nu i-a picat deloc bine. Nici lui, nici echipei Mercedes. "Am fost lipsit de şansă. Am încercat viteze diferite, însă am fost constrâns să ies pe iarbă pentru a evita riscul unui tete-a-queue", a spus Schumi. Germanul a fost ironizat după cursă de Eddie Irvine, fostul său coleg: "El este precum o Coca-Cola fără acid. Oamenii pot spune că acestea au fost ordinele de echipă. Sau că Rosberg l-a distrus căci el preferă reglaje diferite. Sau că Michael nu s-a obişnuit cu pneurile", a declarat Irvine, care a pus evoluţiile lui Michael Schumacher pe seama vârstei...

Cu toate acestea, omul de la Mercedes se arată optimist în declaraţii înaintea cursei de duminică. "După decepţia din prima cursă, de la Melbourne, am ajuns în Malaezia cu dorinţa de a fi pe pistă. Ceea ce am văzut în Australia dovedeşte că maşina noastră ne permite să ne batem în avanposturi", a concluzionat Schumi.

* Tête-à-queue: termen provenit din limba franceză, care denumeşte o mişcare a unui vehicul, în urma unui derapaj. Bolidul se orientează în sens contrar celui de deplasare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite