VIDEO Cine este femeia-pilot de teste de la Marussia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu câteva zile, echipa de Formula 1 Marussia a anunţat că a angajat-o ca pilot de teste pe Maria de Vilotta. Nu este exclus ca ea să şi concureze în ediţia 2012 a Campionatului Mondial. Desigur, în cazul în care va scoate timpi buni la antrenamente.

În vârstă de 32 de ani, Maria de Villota este fiica fostului pilot spaniol Emilio de Villota. Ea a participat deja la cursa de 24 de Ore de la Daytona, în SUA, precum şi la Superleague Formula, unde a concurat pentru echipa aflată sub patronajul lui Atletico Madrid.

În august 2011, Maria de Villota a participat la o sesiune de teste pentru Lotus F1. Atunci, ea a pilotat monopostul Renault R29 pe circuitul "Paul Ricard".

În Formula 1 au mai concurat în trecut mai multe femei. Prima dintre ele a fost Maria Teresa de Filippis, care şi-a făcut debutul în "Marele Circ" în 1958, participând la cursele de la Monaco, din Portugalia şi Italia.

De asemenea, în anii trecuţi s-a vorbit despre participarea la Formula 1 a frumoasei Danica Patrick, americanca având evoluţii extrem de apreciate în competiţiile automobilistice de circuit de peste Ocean.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite