Formula 1: Webber i-a cerut lui Vettel să încetinească înainte de accidentul de la Istanbul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul echipei Red Bull Racing, Christian Horner, a explicat situaţia care a condus la incidentul petrecut în Marele Premiu de Formula 1 al Turciei, când piloţii echipei austriece Mark Webber şi Sebastian Vettel s-au acroşat, ultimul abandonând cursa.

Vettel a încercat atunci să-l depăşească pe Webber, acesta şi-a menţinut trasa deşi se apropia un viraj şi cei doi s-au acroşat. „Ambii piloţi erau presaţi de către monoposturile McLaren, care au un avantaj clar pe liniile drepte. Cu un tur înainte de accident Mark a transmis la boxe rugămintea ca Vettel să nu-l mai atace, să încetinească ritmul. Acest lucru era însă imposibil, având în vedere că cei de la McLaren veneau tare din spate", a declarat Horner pentru autosport.com.

Directorul celor de la Red Bull a recunoscut că Sebastian era pilotul mai rapid în acel moment. „Mark avea ceva probleme cu aderenţa pneurilor din spate. În tururile 38 şi 39 Sebastian s-a apropiat rapid şi a început să-l atace în turul 40. Astfel ambii au ajuns într-o situaţie în care nu-şi doreau cu siguranţă să fie", a mai declarat Horner pentru sursa citată.

Cei doi piloţi au încercat să dea vina unul pe celălalt însă în cele din urmă se pare că au lămurit situaţia în urma mai multor discuţii avute între ei, dar şi cu conducerea echipei.

De accidentul celor doi au profitat piloţii McLaren, cu Lewis Hamilton câştigător în Turcia, urmat de Jenson Button. Mark Webber a terminat în cele din urmă pe locul trei şi a rămas liderul clasamentului general.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite