WRC: Loeb, la o victorie de al şaptelea titlu mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pilotul francez Sebastian Loeb (Citroen) mai are nevoie de o singură victorie în ultimele trei etape din Campionatul Mondial de Raliuri pentru a-şi asigura cel de-al şaptelea titlu mondial. Prima şansă este Raliul Franţei, din acest weekend, care se va desfăşura în premieră în Alsacia.

Presiunea este imensă asupra lui Loeb care poate câştiga titlul mondial în faţa propriilor suporteri. Mai mult, francezul de la Citroen Total este în faţa celei de-a 60 victorii din carieră.

"Ar fi un vis să obţin a 60-a victorie la Hagenau şi în acelaşi timp al şaptelea titlu mondial, ar fi magic. Dar pentru a ajunge acolo e nevoie de mai mult decât vise şi magie. Trebuie să fiu foarte rapid în faţa unor rivali a căror motivaţie este uriaşă acum. În plus presiunea este imensă, având în vedere rata mea de succes pe o asemenea suprafaţă", a declarat Loeb.

Raliul Franţei a revenit în calendarul WRC după un an de absenţă, cu un traseu complet nou în zona Alsacia. Etapa include o varietate mare de probe speciale prin pădure sau zone cu viţă de vie, la o altitudine mare. Va fi traversată chiar şi o zonă militară iar ultima probă va fi un stradală, în Hagenau, localitatea unde s-a născut Sebastian Loeb.

Loeb este lider în clasamentul general al piloţilor cu 201 puncte, singurii piloţi care îi mai pot pune în pericol cel de-al şaptelea titlu mondial fiind Sebastian Ogier (Citroen Junior, 158 puncte) şi Jari-Matti Latvala (BP Ford, 132 puncte).

În clasamentul constructorilor conduce Citroen Total, cu 345 de puncte, urmată de BP Ford Abu Dhabi cu 250 de puncte şi Citroen Junior Team cu 183 de puncte.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite