Schumacher: "Rosberg este mai bun ca mine!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michael Schumacher
Michael Schumacher

Michael Schumacher a revenit sezonul acesta în Formula 1, după trei sezoane de absenţa , dar nu a reuşit să termine pe podium. Germanul a recunoscut că Nico Rosberg pilotează mai bine decât el în acest sezon, însă susţine că poate remedia acest lucru în timp.

Contraperformanţele germanului sunt justificate şi de performanţele mediocre ale monopostului Mercedes GP, însă acest lucru nu explică şi diferenţa existentă între el şi coechipierul său Nico Rosberg.
Coechipierul său a obţinut cu 56 de puncte mai mult decât Schumacher şi l-a învins de 10 ori în calificări în primele 12 Mari Premii, motiv pentru care septuplul campion mondial admite că nu este la nivelul lui Rosberg.
"Este adevărat, având în vedere cum se comportă monopostul în acest moment nu pilotez la nivelul lui. Cel puţin nu în calificări. În cursă lupta este foarte echilibrată. Ştiu cu precizie cum pot asta şi lucrez la acest lucru", a declarat el pentru site-ul oficial al Formulei 1.

Pe de altă parte, Schumacher susţine că nu avea posibilitatea de a lupta pentru titlul mondial din primul sezon cu Mercedes GP, întrucât are nevoie de timp pentru a dezvolta monopostul.

"Fiecare pilot are propriul său stil de pilotaj şi trebuie să munceşti cu echipa pentru a te simţi confortabil cu pachetul. Am reuşit asta cu Ferrari, dar nu se întâmplă peste noapte. Nu este niciun secret că în acest moment monopostul nostru are caracteristici care nu mi se potrivesc. Depinde de noi să schimbăm asta, iar atunci lucrurile vor fi diferite", a mai precizat el.

Schumacher urmează să concureze în acest weekend pe circuitul de la Spa-Fracorchamps, acolo unde a obţinut nu mai puţin de şase victorii pe parcursul carierei sale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite