S-a relansat lupta pentru titlu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sebastian Vettel a câştigat Marele Premiu al Japoniei şi a amânat verdictul final în acest sezon pentru încă o cursă. Vettel s-a apropiat la 15 puncte de liderul Jenson Button şi la doar două puncte de locul al doilea ocupat de Rubens Barrichello. Următorul duel: peste două săptămâni în Brazilia.

După o sesiune de calificări cu adevărat nebună în care accidentele şi penalizările s-au ţinut lanţ, cursa de la Suzuka a fost calmă până aproape de final.

Cu şapte tururi rămase, Jaime Alguersuari a ieşit spectaculos în decor fiind foarte aproape de o catastrofă şi safety-car-ul şi-a făcut apariţia pe pistă. Cu Sebastian Vettel lider, urmat de Jarno Trulli şi Lewis Hamilton, plutonul s-a strâns în spatele maşinii de siguranţă ca un arc gata să se destindă.

Japonezii şi-au dovedit încă o dată operativitatea şi au curăţat repede pista astfel că s-a mai alergat încă patru tururi. Vettel a zburat imediat după reluare şi nu a mai putut fi oprit. Nici în spate nu au mai avut loc schimbări majore, chiar dacă Robert Kubica, de pe locul nouă, a ameninţat fragilul punct obţinut în cele din urmă de liderul clasamentului general Jenson Button.

Showtime Red Bull

Înainte de accidentul lui Alguersuari cursa a avut puţine momente de remarcat. După un start în care Hamilton a zubrat, cu ajutorul sitemului KERS, pe lângă Jarno Trulli, dar nu a reuşit să-l depăşească şi pe Vettel, cei trei s-au distanţat în frunte. Button a avut un start slab şi a pierdut două poziţii, începând ascensiunea de pe locul 12.

După două depăşiri rapide, el a profitat în turul 13 de un uşor acroşaj între Sutil şi Kovalainen, pentru a urca pe opt, loc de care nu s-a dezlipit decât rareori până la final. Jarno Trulli a reuşit să-şi recâştige locul al doilea la a doua trecere pe la boxe, când inginerii Toyota s-au mişcat excelent pentru a-l împinge pe italian în faţa lui Lewis Hamilton.

În rest a fost cursa celor de la Red Bull, cu o strategie perfectă şi un pilotaj magnific din partea lui Sebastian Vettel care a respectat cu stricteţe fiecare pas stabilit de echipa sa.

Fără să rişte, dar rulând totuşi la maximum, germanul nu a avut niciodată prima poziţie în pericol, şi păstrează şanse la titlu. Este la 15 puncte în spatele lui Jenson Button cu două curse rămase de disputat şi s-a apropiat la doar două puncte de Rubens Barrichello.

Ferrari a punctat prin Kimi Raikkonen, care a încheiat pe locul patru. Finlandezul, care va părăsi scuderia la sfârşitul acestui sezon pentru a-i face loc lui Fernando Alonso, s-a apropiat de podium, dar nu a reuşit să-l atace decisiv pe Hamilton pe finalul cursei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite