Raliul Sibiului, tot mai aproape de IRC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raliul Sibiului a fost inclus pe lista scurtă a etapelor care pot intra în calendarul oficial al International Rally Challenge (IRC), a doua competiţie ca prestigiu după Campionatul Mondial (WRC).

Sibiul a găzduit în 2010 o etapă-eveniment din IRC, iar la ediţia din acest an a fost monitorizat de către reprzentanţi ai organizatorilor competiţiei internaţionale. În urma raportului realizat de aceştia la finalul ediţiei din 2011, Raliul Sibiului se află pe lista scurtă a etapelor care au şansa de a fi incluse în calendarul oficial pentru 2012.

„Acum primul punct pe care trebuie să-l îndeplinim este să găsim bugetul necesar organizării unei astfel de etape. Propunerea noastră în ceea ce priveşte amplasarea parcului de service, a cartierului general şi a probelor speciale este conformă cu cerinţele unei etape din IRC. Acum urmează cel mai greu lucru pentru noi: să găsim bugetul pentru organizarea etapei. Autorităţile locale au fost tot timpul alături de noi şi sunt sigur că ne vor susţine şi în acest proiect", a declarat Sorin Itu, organizatorul Raliului Sibiului.

Indiferent dacă va intra sau nu în calendarul IRC, Raliul Sibiului 2012 va avea loc în luna iulie. „Organizatorii din IRC ne-au propus ca dată de desfăşurare prima jumătate a lunii iulie ceea ce este perfect pentru noi", a mai spus Itu. "Indiferent daca vom intra în calendar încă din sezonul viitor sau nu, Raliul Sibiului se va desfăşura anul viitor, ca de obicei, tot în luna iulie", a adăugat organizatorul competiţiei sibiene.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite