Raliul Argeşului a fost anulat pentru ca traseul nu a fost asfaltat la timp!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrarile de asfaltare pe drumurile care gazduiesc probele nu au fost terminate
Lucrarile de asfaltare pe drumurile care gazduiesc probele nu au fost terminate

Raliul Argeşului, a patra etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2011, programată să se desfăşoare în 17 şi 18 iunie, a fost anulat din cauza faptului că traseul nu a putut fi asfaltat la timp, se arată într-un comunicat al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS).

FRAS susţine că situaţia traseului în zona Transfăgărăşanului nu asigură desfăşurarea competiţiei în deplină siguranţă, astfel că raliul a fost anulat.

"Biroul Federal al FRAS a decis să anuleze Raliul Argeşului, a patra etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2011. FRAS apreciază eforturile depuse de către organizator pentru asfaltarea traseului şi organizarea etapei în condiţii maxime de siguranţă pentru sportivi şi pentru public, însa termenul limită până la care lucrările trebuiau finalizate a expirat. În urma vizionării probelor speciale de pe Transfăgăraşan de către dl Stefan Vasile, vicepreşedintele FRAS, şi dl Silviu Moraru, preşedintele Comisiei de Raliuri, s-a constatat că nu se respectă graficul lucrării de asfaltare angajat de organizator în faţa Biroului Federal şi a Comisiei de Raliuri, iar deficienţele constatate anterior nu au fost remediate în timp util", se arartă în comunicatul federaţiei.

Referitor la comunicatul de presa remis de Federatia Romana de Automobilism Sportiv, privind anularea Raliului Argesului,organizatorul competitiei, Norris Mageanu, a precizat ca asteapta o informare oficiala in acest sens din partea FRAS. "Vom accepta orice decizie sau solutie propusa de Federatia Romana de Automobilism Sportiv. Apropo de solutii, existaposibilitatea de a se desfasura competitia pe un traseu care sa presupuna o scurtare cu 10 km a PS4", a spus Norris Mageanu.

Totodata, reprezentantul Hatters Motorsport a precizat: „Am aflat ca domnii Stefan Vasile, vicepresedintele FRAS, si Silviu Moraru, presedintele Comisiei de Raliuri, au fost ieri pe traseu pentru a verifica stadiul lucrarilor. Imi pare rau ca nu ne-au contactat in momentul efectuarii acestei vizite pentru a putea dialoga la fata locului despre lucrurile pe care dansii le-au constatat. In plus, cred ca era utila o discutie la fata locului, impreuna cu cei de la CNADNR, despre aceste lucrari. Sunt convins ca astfel competitia se putea derula conform planului".

Norris Mageanu, impreuna cu celelate persoane implicate in organizarea intrecerii, se afla in continuare pe Transfagarasan, acolo unde lucrarile de finalizare a traseului de concurs se deruleaza la foc continuu si se apropie de final. „Lucrarile nu au fost oprite vreun moment si traseul se finalizeaza in timp util pentru a gazdui competitia. In plus, reprezentantii nostri se afla deja la secretariatul competitiei, pregatiti pentru a-i primi pe participanti. Noi facem toate eforturile pentru ca intrecerea sa aiba loc", a precizat Mageanu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite