Raliu: Latvala, curaj de pilot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arăta maşina lui Latvala după accident
Aşa arăta maşina lui Latvala după accident

Pilotul finlandezul Jari-Matti Latvala va concura în sezonul 2010 din Campionatul Mondial de Raliuri pe aceeaşi maşină pe care a distrus-o anul trecut într-un teribil accident din Portugalia

Cei de la Ford au refăcut complet maşina cu care Latvala şi copilotul său Mikka Anttila s-au rostogolit de 12 ori şi au sfârşit într-un pom dintr-o râpă la 200 de metri de drum. Cei doi au scăpat ca prin minune şi în ciuda faptului că maşina a fost aproape complet distrusă, structura de rezistenţă a rămas intactă.

„Accidentul a arătat foarte tragic, dar din punct de vedere structural maşina s-a comportat extraordinar", a declarat directorul echipei Malcolm Wilson. „Maşina a trecut prin verificări riguroase şi a dovedit că nu prezintă slăbiciuni. Astfel am luat decizia de a o reconstrui. Siguranţa echipajului este principala noastră preocupare şi eforturile noastre au fost reflectate de faptul că maşina lui Jarri a rezistat", a mai spus Wilson.

Pilotul finlandez a declarat că nu are probleme în a folosi maşina reconstruită. „Când am văzut maşina, m-am gândit la accidentul de anul trecut, deşi arată ca nouă. Dar nu am probleme să mă sui din nou la volanul ei", a spus Latvala pentru autosport.com.

Vezi aici accidentul lui Latvala din Portugalia:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite