Raikkonen va pilota pentru Citroen în WRC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul pilot de Formula 1 al echipei Ferrari, Kimi Raikkonen, va concura în sezonul viitor al Campionatului Mondial de Raliuri, pentru echipa Red Bull Citroen

Campionul mondial din Formula 1 în anul 2007 îl va avea coechipier pe tânărul pilot francez Sebastian Ogier, la o echipă parteneriat între constructorul francez Citroen şi compania Red Bull.

Raikkonen şi-a făcut debutul în WRC în acest an, în Raliul Finlandei, la volanul unui Fiat S2000 Abarth şi a uimit prin rapiditatea cu care s-a adaptat, reuşind timpi excelenţi. Totuşi finlandezul nu a încheiat raliul abandonând în urma unei ieşiri în decor.

„Mi-a plăcut mereu ideea de a concura în Campionatul Mondial de Raliuri şi sunt fericit să am acum această oportunitate", a declarat Raikkonen pentru autosport.com.

Pilotul finlandez a anunţat că are un contract doar pentru sezonul 2010 şi deja se speculează asupra unei posibile reveniri în Formula 1 din 2011 la volanul unui monopost Red Bull. Raikkonen a fost eliberat de către Ferrari după ce scuderia a semna cu dublul campion mondial Fernando Alonso, care urmează să facă pereche cu Felipe Massa.

Raikkonen îl va avea copilot pe conaţionalul său Finn Kaj Lindstrom, cei doi urmând să participe la 12 etape dintre cele 13 ale sezonului următor, excepţie făcând Raliul Noii Zeelande.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite