Constructorul Porsche ar putea concura în Formula 1 din 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constructorul german Porsche îşi va schimba strategia în ceea ce priveşte sporturile cu motor odată cu numirea lui Matthias Mueller în funcţia de CEO. Ei se gândesc serios la o posibilă retragere din Le Mans pentru a concura în Formula 1.

În acest moment Porsche concurează în clasa LMP2 în competiţia de anduranţă Le Mans, în timp ce Audi participă în clasa regina LMP1, iar acest lucru este considerat nepotrivit de Mueller având în vedere faptul că ambii constructori fac parte din grupul Volkswagen.

"Există două clase şi două branduri, Audi şi Porsche. Nu vrem să mergem cu amândouă în LMP1, pentru că nu este amuzant. Prin urmare, trebuie să discutăm dacă are mai mult sens pentru unul dintre cele două branduri să meargă în LMP1 şi celălalt să meargă în F1. Aşa că vom discuta argumentele pro şi contra", a declarat oficialul german pentru publicaţia britanică Autocar la Salonul Autode la Paris.

Chiar dacă a lăsat să se înţeleagă că nu este stabilit care dintre brandurile Audi sau Porsche vor urma calea Formulei 1, alegerea se îndreaptă către ultimii.

Intenţiile celor de la Porsche confirmă astfel interesul manifestat de compania-mama Volkswagen în ultimii ani cu privire la intenţia de a furniza motoare în Formula 1, fapt ce ar putea deveni realitate începând din sezonul 2013.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite